Kolečko nugátové
Recept ještě nebyl hodnocenZ těsta tvarujeme kolečka.Na upečený a marmeládou promazaný kousek stříkáme nugátovou hmotu.Vejce třeme s cukrem a kakaem.Postupně pak zašleháme horký 100% tuk, ztuhlý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z těsta tvarujeme kolečka.Na upečený a marmeládou promazaný kousek stříkáme nugátovou hmotu.Vejce třeme s cukrem a kakaem.Postupně pak zašleháme horký 100% tuk, ztuhlý…
Vosí hnízda nebo úlky, rozhodně patří mezi nejoblíbenější cukroví tradičních českých Vánoc. V našem receptu jsou naplněna vaječným likérem, který pozvedne jejich chuť na…
Vejce vyšleháme a cukrem do husté pěny, pak prosejeme hl. mouku a zlehka zamícháme. Tak připravenou hmotu nalijeme do připravené formy nebo můžeme roztírat na pláty. Po…
Omegu rozpustit, do vlažné vmíchat cukr a kakao a nechat ztuhnout. Pak vyšlehat nejlépe ručním šlehačem a přidat rum dle chuti.
Na vále smícháme všechny supoviny a zpracujeme v těsto. Potom si vál pomoučíme moukou, aby se nám těsto při válení nepřilepilo. Vyválíme plát o síle 3 mm a pomocí…
Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny.…
Ořechové dortíčky plněné karamelovým krémem patří mezi nejoblíbenější vánoční pečivo. Nepotřebují uležet, krém je krásně zvlhčí a čokoládová poleva zpevní. Zdobení už je…
Jako první připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme trochu z už odvážené mouky, trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít…
Barevné obaly košíčků se hezky vyjímají na slavnostním stole a jsou jeho ozdobou. Ořechovou náplň můžete doplňovat nebo obměňovat přidáním rozinek v rumu či kandovaným…
Pařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Jejich základ tvoří křehké bílkové těsto s mletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme…
Ze surovin zpracujeme těsto, tuk nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři.Každý dílek rozválíme na…
Ve vodě rozehřejeme 100% tuk, přisypeme mouku a špetku soli a mícháme, dokud se hmota neodděluje od stěn.Odstavíme ze sporáku a za stálého míchání vpracujeme postupně,…
Mezi již tradiční druhy cukroví, které zdobí slavnostní stoly svátečních příležitostí, patří také šuhajdy, šohajky, no prostě košíčky plněné čokoládou a ořechovou či…
Mezi již tradiční druhy cukroví, které zdobí slavnostní stoly svátečních příležitostí, patří také šuhajdy, šohajky, no prostě košíčky plněné čokoládou a ořechovou či…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně…
Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout. Mleté ořechy, cukr, tuk, rum, vanilkový cukr…
Oblíbená vzpomínka na časy, kdy jednoduché recepty s minimem ingrediencí vládly kuchyním. Tento sladký salám z piškotů, kakaa, másla a ořechů je rychlý, nenáročný na…
Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme. Hodí se do polévek, pod…
Oblíbené tatranky se často používají třeba na nepečené kuličky. V tomto receptu však turistickou svačinku použijeme na pečené pracny. K nastrouhaným tatrankám, kromě…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Nepečené kuličky můžeme připravit i na poslední chvíli a jejich příprava je tak snadná, že ji zvládne každý. Jistě rády pomůžou i děti. Tyto kuličky připravíme ze Salka,…