Bábovka s višněmi
Recept ještě nebyl hodnocenVišně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme. Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme. Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom,…
Bílá hmota: ve vodní lázni rozpustíme tuk, vmícháme kokos a cukr. Náplň: všechny suroviny smícháme dohromady. Dáváme trošku bílé hmoty na dno košíčků, naplníme náplní…
10dkg kokosu, (5dkg necháme na zdobení) a ostatní sypké smícháme, přidáme změklé máslo rozsekané na plátky, žloutek, likér nebo rum a zpracujeme, necháme uležet ve fólii…
Bonbónky: uvaříte nad párou v kastrolku a pak dejte na hodinu do ledničky.Sušenky: namícháte těsto a dejte do ledničky, po hodině vykrajujte.
6 celých vajec vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme 60 g solamylu a hladké mouky - už nešleháme, jen převracíme vařečkou a nalijeme na plech, který vyložíme papírem.…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
Do prosáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je…
Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě,…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. …
Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na plotně). Necháme zchladnout, přidáme vejce a prášek do…
Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krém si uděláme z karamelového…
Z piškotů, cukru, roztopeného 100% tuku, vajec, kakaa, rozinek a rumu vypracujeme těsto, které rovnoměrně vtlačíme do většího plechu. Můžeme si pomoct válečkem aby bylo…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik kuchařek. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto…
Malé sladké kuličky jsou lahodným vánočním cukrovím, které přináší jemnou chuť kakaa a ořechů. Tyto malé kuličky potěší milovníky sladkého a jsou skvělým pohoštěním na…
Křehké těsto naplněné lahodnými krémy, ovocem či ořechy nabízí nespočet možností, jak potěšit chuťové buňky. Ať už je připravíte na sváteční stůl nebo jen tak ke kávě,…
Voňavý vánoční jablkový štrúdl je klasický dezert, který přináší do domu kouzlo sváteční atmosféry. Jeho tenké, křupavé těsto ukrývá sladkou náplň z jablek, rozinek,…
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů, no…
Jednou z oblíbených vánočních dobrot, kterou mají rádi hlavně děti, je vánoční salám. Ve stejném duchu připravíme i tuto vánoční tlačenku, která v čokoládovém základu…
Toto roztomilé cukroví, také též nazývané Kokosová očka je ozdobou každého svátečního stolu. Pokud nejste milovníci čokolády, je možné do vyhloubených důlků vkládat džem…
Čokoládové rohlíčky patří mezi nejvyhledávanější vánoční cukroví. Křupavá sušenka s lahodným čokoládovým krémem zalitá čokoládovou polevou. Už jen při vzpomínce se…
Oblíbená vzpomínka na časy, kdy jednoduché recepty s minimem ingrediencí vládly kuchyním. Tento sladký salám z piškotů, kakaa, másla a ořechů je rychlý, nenáročný na…
Šuhajdy s lentilkami přinášejí hravost a barevnou radost na každý sváteční stůl. Klasická čokoládová dobrota je doplněná o křupavé lentilky, které z ní dělají nejen…
Jako první připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme trochu z už odvážené mouky, trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít…