

Opilý Izidor 2
Suroviny
- NA KORPUS:
- 6 žloutků
- 15 dkg másla (hery)
- 18 dkg cukru moučka
- 10 dkg mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic hrubé mouky
- trochu kypřícího prášku
- ze 6 bílků sníh
- rybízová marmeláda
- KRÉM :
- 1,5 dcl šlehačky
- 15 dkg cukru moučka
- 10 dkg kakaa
- 25 dkg másla
- 5 dkg cukru moučky
- 20 dkg ořechů umletých
- 2 dcl rumu
- Navrch:
- 1 čokoláda na vaření
- 5 dkg 100% tuku
Postup přípravy receptu
Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na pečící papír a upéct.
Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou.
Krém č.1 smíchat 20 dkg ořechů s 2 dcl rumu a natřít na studený korpus na marmeládu (já dávám necelé 2 dcl a doleju trochou vody).
Krém č.2 šlehačku, 15 dkg cukru a kakao uvařit a nechat vychladnout. Utřít máslo a 5 dkg cukru a postupně přidat zchladlý krém, vyšlehat a natřít na ořechy.
Teď nejlépe nechat zatuhnout v lednici a polít čokoládou. Musí se nechat přes noc odležet, rum se rozloží a je to pak moc dobré. Dá se dělat i s kokosem, ale s ořechy jsou asi lepší.
Poznámka od kuchařky
Izidor už tu jeden je, ale já dělám malinko jinak, tak vkládám. Je výborný!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Opilý Izidor 2
-
Opilý Isidor a opilý františkán jsou dva různé recepty, Isidor je s ořech a fantiškán je s meruŇkami nebo broskvemi.. v tom je ten problém, dámy..
-
Já dělávám Ožralého Františka a tam broskve taky nejdou, ale myslím, že by se tím nic nepokazilo
-
Aha
-
katarinka....pisala som o zakusku opity frantiskan....ze tam idu pod krem broskyne...nie o izidore
-
Opitý Izidor je výborný koláč.Ale broskyne tam nejdu
Babka ho robieva dlhé roky,vždy sa naňho teším
-
sa mi zda, ze do opiteho frantiskara pod krem idu aj broskyne
-
+ Znám to pod názvem-Ožralý František