

Opilý Izidor 2
Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 7 názorů
Suroviny
- NA KORPUS:
- 6 žloutků
- 15 dkg másla (hery)
- 18 dkg cukru moučka
- 10 dkg mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic hrubé mouky
- trochu kypřícího prášku
- ze 6 bílků sníh
- rybízová marmeláda
- KRÉM :
- 1,5 dcl šlehačky
- 15 dkg cukru moučka
- 10 dkg kakaa
- 25 dkg másla
- 5 dkg cukru moučky
- 20 dkg ořechů umletých
- 2 dcl rumu
- Navrch:
- 1 čokoláda na vaření
- 5 dkg 100% tuku
Postup přípravy receptu
Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na pečící papír a upéct.
Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou.
Krém č.1 smíchat 20 dkg ořechů s 2 dcl rumu a natřít na studený korpus na marmeládu (já dávám necelé 2 dcl a doleju trochou vody).
Krém č.2 šlehačku, 15 dkg cukru a kakao uvařit a nechat vychladnout. Utřít máslo a 5 dkg cukru a postupně přidat zchladlý krém, vyšlehat a natřít na ořechy.
Teď nejlépe nechat zatuhnout v lednici a polít čokoládou. Musí se nechat přes noc odležet, rum se rozloží a je to pak moc dobré. Dá se dělat i s kokosem, ale s ořechy jsou asi lepší.
Poznámka
Izidor už tu jeden je, ale já dělám malinko jinak, tak vkládám. Je výborný!!!
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Opilý Izidor 2
-
Opilý Isidor a opilý františkán jsou dva různé recepty, Isidor je s ořech a fantiškán je s meruŇkami nebo broskvemi.. v tom je ten problém, dámy..
-
Já dělávám Ožralého Františka a tam broskve taky nejdou, ale myslím, že by se tím nic nepokazilo
-
Aha
-
katarinka....pisala som o zakusku opity frantiskan....ze tam idu pod krem broskyne...nie o izidore
-
Opitý Izidor je výborný koláč.Ale broskyne tam nejdu
Babka ho robieva dlhé roky,vždy sa naňho teším
-
sa mi zda, ze do opiteho frantiskara pod krem idu aj broskyne
-
+ Znám to pod názvem-Ožralý František