Opilý Izidor 2

janaka Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 7 názorů

56

Suroviny

NA KORPUS:
6 žloutků
15 dkg másla (hery)
18 dkg cukru moučka
10 dkg mletých vlašských ořechů
2 lžíce kakaa
5 lžic hrubé mouky
trochu kypřícího prášku
ze 6 bílků sníh
rybízová marmeláda
KRÉM :
1,5 dcl šlehačky
15 dkg cukru moučka
10 dkg kakaa
25 dkg másla
5 dkg cukru moučky
20 dkg ořechů umletých
2 dcl rumu
Navrch:
1 čokoláda na vaření
5 dkg 100% tuku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Máslo vyšlehat s cukrem a postupně přidávat žloutky, pak přidat ořechy, kakao a nakonec mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Nalít na vymazaný plech nebo na pečící papír a upéct.

  2. Ještě teplé potřít rybízovou marmeládou.

  3. Krém č.1 smíchat 20 dkg ořechů s 2 dcl rumu a natřít na studený korpus na marmeládu (já dávám necelé 2 dcl a doleju trochou vody).

  4. Krém č.2 šlehačku, 15 dkg cukru a kakao uvařit a nechat vychladnout. Utřít máslo a 5 dkg cukru a postupně přidat zchladlý krém, vyšlehat a natřít na ořechy.

  5. Teď nejlépe nechat zatuhnout v lednici a polít čokoládou. Musí se nechat přes noc odležet, rum se rozloží a je to pak moc dobré. Dá se dělat i s kokosem, ale s ořechy jsou asi lepší.

Poznámka

Izidor už tu jeden je, ale já dělám malinko jinak, tak vkládám. Je výborný!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opilý Izidor 2

  • Alena K. Alena K.(neregistrovaný)

    Opilý Isidor a opilý františkán jsou dva různé recepty, Isidor je s ořech a fantiškán je s meruŇkami nebo broskvemi.. v tom je ten problém, dámy.. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já dělávám Ožralého Františka a tam broskve taky nejdou, ale myslím, že by se tím nic nepokazilo;-)

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    katarinka....pisala som o zakusku opity frantiskan....ze tam idu pod krem broskyne...nie o izidore

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Opitý Izidor je výborný koláč.Ale broskyne tam nejdu:-/Babka ho robieva dlhé roky,vždy sa naňho teším:yes::-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    sa mi zda, ze do opiteho frantiskara pod krem idu aj broskyne

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-p:yes:+ Znám to pod názvem-Ožralý František :-)):-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo