Česnekové kroužky
Recept ještě nebyl hodnocenIdeální pečivo k posezení s přáteli, k pivu i vínu. Je křehoučké, jemné a pikantní. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, zvládne ji i začátečník. Každý, kdo má…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ideální pečivo k posezení s přáteli, k pivu i vínu. Je křehoučké, jemné a pikantní. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, zvládne ji i začátečník. Každý, kdo má…
Ořechové dortíčky plněné karamelovým krémem patří mezi nejoblíbenější vánoční pečivo. Nepotřebují uležet, krém je krásně zvlhčí a čokoládová poleva zpevní. Zdobení už je…
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte…
Hrátky s čokoládou sebou přináší mnoho možností. Základem je vytvořit ve formě z čokolády kalíšek, který budeme plnit další čokoládou, naloženým nebo kandovaným ovocem,…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Den předem si upečeme 5 plátů piškotu-každý bude z 6 vajec. Piškot: 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny-šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
Na košíčky vypracujeme ze surovin těsto, kousky vkládáme do formiček košíčků a při střední teplotě trouby upečeme. Linecká kolečka pečeme klasickým způsobem. Po…
Těsto: V míse nad parou šleháme do rozpuštění med, sádlo, mléko, cukr, vejce a sodu. Potom přidáme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 větší a 1…
Smícháme sypké ingredience, pak přidáme vše ostatní a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vkládáme po lžíci těsta, přidáme na kousky nakrájené švestky a znovu dáme…
Cukr, vejce, vanilkový cukr a kakao smícháme. Poté přidáme rozehřátý tuk / máslo + na kousky nalámané piškoty. 1/2 hmoty dáme na alobal a rozprostřeme. (viz foto) Poté…
Z mouky, soli, nahrubo nastrouhaného tuku, octa, vody vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut odpočinout v chladničce.Mezitím rozinky namočíme do rumu, oříšky…
Oloupeme hrušku, rozkrojíme na půl a odstraníme jadřinec, potom dáme do hrnce rozpustit 100% tuk a nalámeme do něj čokoládu. Vezmeme překrojenou hrušku, smočíme ji v…
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ke žloutkům přidáme cukr a olej a šleháme asi 4 minuty do světlé pěny. Pak přisypeme mouku s práškem do pečiva a…
Ze všech surovin na korpus utvoříme těsto a nalijeme na plech vyložený na spodku pečícím papírem. Po upečení nechat prochladnout potom rozkrojit a potřít marmeládou.…
Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme. Hodí se do polévek, pod…
Sušenky rozdrtíme, přidáme cukr, kakao, tuk a rumu tolik, aby vznikla vláčná hmota, kterou rozválíme na alobal na výšku 1/2 centimetru do čtverce. Potřeme krémem,…
Sušenky rozdrtíme, přidáme cukr, kakao, tuk a rumu tolik, aby vznikla vláčná hmota, kterou rozválíme na alobal na výšku 1/2 centimetru do čtverce. Potřeme krémem,…
Vše promícháme v těsto a namačkáme do formiček.Naplněné formičky pečeme při 150°C.Po vychladnutí zdobíme rozehřátou čokoládou, do které jsme přidali 100% tuk, který jí…
Bonbónky: uvaříte nad párou v kastrolku a pak dejte na hodinu do ledničky.Sušenky: namícháte těsto a dejte do ledničky, po hodině vykrajujte.
Droždí rozdělat s vodou a lžičkou cukru a nechat vzejít.Zpracovat těsto a nechat půl hodiny odpočívat.Udělat preclíky, posypat hrubou solí, kmínem, mákem. Vložit do…
Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě,…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kávou a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu…
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Cukrář Josef Maršálek: Kostka ve skluzu už nefrčí, trendem jsou koláče a babiččiny buchty
Jak připravit nejlepší grog? Tajemství spočívá nejen v kvalitním rumu, ale ve volbě koření a správném postupu při přípravě
Pařížská šlehačka korunuje nejeden zákusek. Připravte si tu nejlepší podle slavné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové