Důlkové koláče
Recept ještě nebyl hodnocenPo vykynutí těsto propracujeme, lžíci vykrajujeme z těsta kousky a na plech tvoříme kuličky. Dnem skleničky, kterou jsme namočili do mouky, do nich uděláme důlek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Po vykynutí těsto propracujeme, lžíci vykrajujeme z těsta kousky a na plech tvoříme kuličky. Dnem skleničky, kterou jsme namočili do mouky, do nich uděláme důlek.…
Ze surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici aspoň 60 minut. Poté z těsta vytvarujeme kuličky, které napíchneme na párátko a namočíme v rozpuštěné…
Piškotové těsto: Smícháme heru s moučkou, rumem, van. cukrem a vejcem. Piškoty nameleme a přisypeme. Uplácáme těsto. Mandlové těsto: Nameleme mandle a oříšky. K…
Cukr, Heru a vejce třeme společně(nejnižší stupeň šlehače)a postupně přidáváme mouku, mléko a mák. Dáme do vymazaného pekáče a pečeme.
Všechny suroviny, kromě mandlí a ořechů dáme do pekárny, zvolíme program pečení, základní, kůrka světlá. Po signálu přidáme ořechy a mandle. Ještě teplou upečenou štolu…
Žloutky šleháme s cukrem a herou do pěny. Přidáme vše ostatní a dobře promícháme (jde to ztuha), nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme v dortové formě na 180°C asi…
Droždí rozdrobíme v hrsti hrubé mouky, spojíme se zbytkem ingrediencí. Vyválíme 4-5 placek. Z bílků sníh, do něj zašleháme cukr. Směsí pomažeme placky, posypeme ořechy,…
Do mísy prosejeme obě mouky, osolíme, do důlku nadrobíme droždí, zalejeme vlahým mlékem. Asi za 5 minut, když droždí nakyne, přidáme vejce a rozpuštěný vlahý tuk a…
V míse smícháme mouku, cukr, Heru, žloutky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vypracujeme těsto. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice, aby trochu ztuhlo.…
Všechny přísady odvážit do mísy a rozdrobit žloutky. Zpracovat těsto, nechat v lednici přes noc. Těsto dát do strojku, udělat rohlíčky.. Péct na 180 stupnů, nechat…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Heru vyšleháme s cukry a solí. Přidáme vejce, mléko a mouku s kypř. práškem. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme opatrně pomalu smetanou a mícháme dokud se nám…
Nejprve vypracujeme tužší těsto a dáme na 30min. do lednice. Poté vyválíme na plát asi 2mm tenký a dáme do koláčové formy (o průměru 24cm).Propícháme dno vidličkou a…
Vejce s cukrem a tukem vyšleháme do pěny, přidáme všechny ostatní sypké přísady a umícháme těsto. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablíčka, ořechy, rozinky a rum. Naplníme…
Všetky prísady na cesto dobre premiesime a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovice a každú zvlášť vyvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu. Z mlieka, pudingu…
Nejprve si vyšleháme bílky do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem a Herou, kterou jsme nechali stát při pokojové teplotě. Pomalu přidáváme vlažné…
1/2 l vody, 14 dkg Hery a špetku soli svaříme.Odtáhneme z kamen a nasypeme 16 dkg polohrubé mouky + 10 dkg hladké mouky.Vymícháme do hladka a zase postavíme na kamna a…
Vypracované těsto z ingrediencí necháme 45 min odpočinout, vykynout a pak teprv pak jej rozválíme na velikost plechů. Rozválené těsto pomašlujem rozehřátým máslem a…
Z přísad vypracujeme makové těsto, necháme odpočinout, rozválíme na 2mm a vykrajujeme různé tvary, které upečeme při 150 °c asi 8 minut. Na krém vyšleháme máslo s oběma…
TĚSTO: Oddělit bílek od žloutku - z bílku vyšlehat pevný sníh. Žloutek vyšlehat s cukrem, vanilkovým cukrem a přilévat mléko. Potom přidat mouku promíchanou s kypřícím…
Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne. Mezitím si v míse smícháme všechny sypké suroviny - kromě sezamu. Pak k nim přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka s…
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout (já zadělávám v pekárně).Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Tuk rozpustíme, zamícháme cukr, skořici a…
Do mísy dáme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého jemně rozdrobíme droždí, posypeme ho lžičkou cukru, promícháme a zalijeme polovinou vlažného mléka, zakryjeme a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Marmeláda z květů černého bezu: Ideální způsob, jak využít drobné kvítky jinak než do sirupu
Moderní vybavení kuchyně. Co by vám doma nemělo chybět?
Cena másla padá dolů! Odborník ale radí: Pozor na méně kvalitní, přehnětené zahraniční tuky, mohou způsobit problémy při pečení!