Domácí sýr II.

martinahayek Kuchař:

Sýry 13 názorů

59

Suroviny

1 balíček tučného tvarohu
1/8 kg másla
Hery (nebo podobného tuku)
1 žloutek
sůl
různé ingredience na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut.

  2. Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až směs začne houstnout.

  3. Roztavenou hmotu nalijeme do misky a necháme vychladnout.

  4. Chuť domácího sýra můžeme obměňovat nejrůznějšími způsoby: rozetřeným česnekem, paprikou nebo kmínem, nadrobno nasekanou cibulkou, česnekem a majoránkou, tymiánem se lžičkou hořčice a nakrájenou kyselou okurkou, čerstvými houbami podušenými s kmínem a jalovcem apod. Fantazii a vaší chuti se meze nekladou

Poznámka

Našla jsem někde na netu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí sýr II.

  • mary69 mary69

    spagetka:díky, jdu do toho :-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mary69: 1/8 kg je 125 g, tudíž to není vůbec moc, je to akorát

    Odpovědět

  • mary69 mary69

    1/8 kg - to je kolik, nebo spíš - zdá se mi to hodně v poměru k množství tvarohu:-//

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tak jsem si také zkusila uvařit domácí sýr, jen jsem ho dala po uvaření do mističek a do lednice. Teď jsem ochutnala, je výborný :-p jen je hrudkovatý tak nevím jestli to má tak být nebo jsem ho vařila moc :-?

    Odpovědět

  • maris maris

    Chuťově moc dobré :yes:+:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Včera večer jsem vyzkoušela, chystáme se posnídat,jak nás znám,tak všechen:-p:-!

    Odpovědět

  • martinahayek martinahayek(autor receptu)

    Moc dlouho nevydrží,protože ho hodně rychle sníte :-p....ale jinak tak týden uřčitě....;-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Muzu se zeptat, jak dlouho tenhle syr vydrzi? Dekuji

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-O Už jsem ho spáchal a řeknu vám, je to strašidelná dobrota. Já jsem na tyhle sýry celej udělanej, a tohle, to je teda něco:-! Trpíme tady v Americku nedostatkem sýrů, a ty pořádné jsou pořádně drahé. Tohle je mňam a bohužel můžu přidat jen jeden bod. Omlouvám se za to.:-p

    Odpovědět

  • martinahayek martinahayek(autor receptu)

    měkký:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

  • spagetka spagetka

    Eli - já bych řekla že měkký, protože podobný recept mám, (dávám tam mimochodem i libeček :-D), ale radši počkáme na autorku ;-), jinak :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Prosím, tvaroh měkký nebo tvrdý?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo