Drobenková tvaroh-ovocná buchta
Recept ještě nebyl hodnocenMoučník bez těsta? Ano, je to tak. V tomto receptu je základem těchto řezů přímo drobenka, která je pokrytá bohatou tvarohovou vrstvou s libovolným ovocem, čerstvým nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Moučník bez těsta? Ano, je to tak. V tomto receptu je základem těchto řezů přímo drobenka, která je pokrytá bohatou tvarohovou vrstvou s libovolným ovocem, čerstvým nebo…
Tradičním pokrmem v letních dnech jsou sladké plněné knedlíky ovocem uzrálým na naší zahrádce. Z bramborového těsta s tvarohem vytvarujeme kuličky uvnitř se švestkami a…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Sváteční kakaové řezy s kávovým krémem můžete podávat při každé slavnostní příležitosti. Zákusek jako z luxusní cukrárny si můžete připravit i doma. Podle podrobně…
Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence …
Listové těsto si rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme obdélník. Tvaroh si dáme do misky, přidáme žloutek, vanilkový cukr, skořicový cukr, skořici, hrozinky,…
V míse utřeme cukr s celými vejci, přiléváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Umícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech,…
Z mléka, vajec, mouky, kakaa, soli a cukru umícháme těsto a na oleji usmažíme palačinky. Necháme chvíli vychladnout, zarolujeme a nakrájíme na 1,5 - 2cm kousky, ty pak…
Suroviny na těsto vymícháme pečlivě do hladka. Pokud je to příliš tuhé a husté zředíme trochou mléka, aby šlo těsto dobře rozetřít na pekáč.Na náplň vyšleháme vše kromě…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.Přidáme tvaroh, pudink a rum.Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do dortové formy, posypeme ovocem a pečeme…
Tak jednoduchý a přitom tak dobrý. Nadýchané těsto s kakaem je protřené sladkokyselou marmeládou a naplněné lahodným šlehačkovým krémem s tvarohem a zakysanou smetanou.…
Kynutý koláč s tvarohovou náplní provoněný rumem je pochoutka, kterou stojí zato ochutnat. Proto ji připravujeme rovnou z větší dávky, protože vám tak zachutná, že byste…
TIP
Stejně nadýchané buchty, jaké pekla mlynářova krásná dcera Eliška v pohádce Princezna ze mlejna, si nyní můžete upéct i doma. Do pečení se pusťte i s dětmi, společně…
Oblíbený nepečený dezert z pudinku, tvarohu a piškotů. Promazání marmeládou dodá říz, použijte tedy chuťově výraznou zavařeninu a uvidíte, že po odležení v lednici se po…
Zahrádky se pomalu začínají červenat slaďoučkými jahodami a přichází tak čas na jahodové dobroty, kterých je opravdu nespočet. Mezi ně patří i křehoučký koláč s…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru.Po straně uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít…
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.Žloutky, cukr, extrakt, tvarohy a máslo vyšleháme do hladké hmoty.Zašleháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva.…
Tvaroh ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a podle potřeby krupici. Noky tvarujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí zlehka osolené vody. Krátce provaříme (než noky…
Dezerty v podobě pohárů s tvarohovými krémy a ovocem se stávají v poslední době fenoménem. Tento je ještě navíc ozvláštněn vůní a chutí kávy, což tvoří společně s…
Plánujete letos upéct štolu? Tradiční drážďanskou s marcipánem letos vynechte a zkuste tvarohovou variaci. Těsto není kynuté, ale najdete v něm kypřicí prášek. Výhodou…
Svěží a zdravá pomazánka z řapíkatého celeru je plná vitamínů a nabije vás energií. Hodí se jako rychlá svačinka třeba před tréninkem, díky základu z tvarohu doplníte…
Rychlý dezert, který zvládnete připravit během půlhodiny a utiší tak vaše chutě na sladké. Pečený tvaroh s ovocem je plný bílkovin a bez obav jej můžete zařadit i do…
Pokud máte rádi makovec a rádi byste si jej dopřáli ve zdravějším provedení, vyzkoušejte tento recept. Je bez mouky i cukru, slazený pouze xylitolem a bez přidaného tuku…
Plech s vyšším okrajem si vyložíme pečícím papírem. Broskve ocedíme, necháme okapat, šťávu uchováme. Listové těsto si vyválíme (můžeme použít již vyválené) a přeneseme…