Fazolky po provensálsku
Recept ještě nebyl hodnocenNa olivovém oleji zesklovatíme cibulku a na ní opečeme osolené maso. Přidáme pokrájenou zeleninu, ještě dochutíme solí a dusíme. Ke konci vmícháme posekané bylinky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a na ní opečeme osolené maso. Přidáme pokrájenou zeleninu, ještě dochutíme solí a dusíme. Ke konci vmícháme posekané bylinky a…
Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce. Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme…
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.…
Na olej dáme nakrájený česnek na plátky, přidáme chilli papričku necháme provonět. Dále přidáme čerstvá rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Na olivovém oleji podusíme očistěné a nakrájené houby, plátky cukety a cibulku. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané čerstvé bylinky a promícháme s rýží, kterou jsme se…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme smetanu.Pokud smetana vře, přihodíme sušenou bazalku a tymián. Nezapomeneme ani na česnek.Nakonec omáčku smícháme s uvařenými…
Rajčata spaříme,sloupneme a rozčtvrtíme.Pórek nakrájíme na kolečka,mrkev,cibuli a celer nakrájíme na kostičky.Špagety uvaříme.Po uvaření scedit a propláchnout studenou…
Stehna osolíme, protkneme špalíčky slaniny. Vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým zbytkem slaniny nakrájené na malé kostičky. Po obou stranách osmažíme a…
Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání…
Jídla z jednoho pekáčku se těší velké oblibě. Jedním z nich jsou třeba zapečené brambory s anglickou slaninou, cuketou, zalité smetanou, posypané sýrem. Vydatné jídlo,…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Ve větším hrnci rozpustíme kousek másla. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a chvíli restujeme s cibulí.…
Houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené,…
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku. V misce si ochutíme maso - rozmačkaný česnek, hořčice, bylinky, paprika, sůl, pepř,(wolcester) a promícháme. Maso přidáme na…
Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl a ostatní koření rozdrtíme v hmoždíři a promícháme s moukou. Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto ( těsto…
Maso omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Posypeme kořením na krůtu. Přidáme krájené žampiony, tymián a šalvěj.Dáme péct cca tři hodiny na 150°C. Na závěr dáme na 200°C a…
Rajčátka omyjeme a větší plody překrojíme na polovinu. Dáme je do mísy, přidáme sůl, cukr, všechno koření a ocet.Vše promícháme a rozdělíme do sklenic. Pokud rajčata…
V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená + opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme…
Dáme si rozehřát troubu asi na 150 °C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29