Famózní burgery + (domácí bulky)

Mleté maso Doba přípravy: víc než 60min 1 názor

Mleté maso Doba přípravy: víc než 60min 1 názor

Suroviny 3-4 porce

Bulky:
275 g hladké mouky
170 ml teplé vody
20 ml oleje
20 g droždí čerstvého
1,5 lžičky cukru krupice
2 lžičky soli
1 vejce
sezamová semínka
vejce
voda
Burgery:
500 g mletého masa
lžička tymiánu
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička chilli
1/2 lžičky pepře
voda
Dresing:
5 lžic majonézy
2 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
4 lžíce bílého jogurtu
lžička soli
pepř
1 lžička mleté papriky
1 lžička česneku sušeného
1/2 lžičky tymiánu
Na dohotovení:
100 g slaniny krájené na tenké plátky
plátky libovolného sýra
pár listů hlávkového salátu
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Bulky: Odvažte přesně mouku, přidejte do ní sůl. Droždí rozdrolte, smíchejte do tekuta s cukrem a přilijte trochu 10 ml vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody (160 ml) přilijte olej. Rozkvedlejte vajíčko, půlku ho přilijte do vody s olejem a promíchejte, k druhé polovině vajíčka cmrndněte tu půl lžičku studené vody z kohoutku, promíchejte a dejte do lednice - tím budeme bulky před pečením potírat. Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme. Bude se hodně lepit - je to normální má to tak být. Nepřidávejte mouku, jinak budete mít houstičky tuhé. Těsto si vyklopte na pomoučený vál a propracujte. Dáme do mísy vysypané moukou a necháme kynout. V průběhu kynutí až se těsto trochu zvedne jej znovu dáme na vál, prohněteme a zase dáme do mísy kynout. Po další chvíli kynutí si dáme na vál, rozkrájíme na jednotlivé housky (já jich měla 5) a každou jednotlivou housku si zaobalíme na požadovaný tvar (hladký, krásně kulatý a spoj dospodu). Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a posypemem sezamem. Pečeme na 200°C asi 15-20 minut. Pak si bulky zabalíme do utěrky aby se zapařily a zůstaly krásně měkoučké.

  2. Burgery: Do masa si zapracujeme koření a trošku vody a natvarujeme si kulatý tvar (placičku požadované tloušťky). Smažíme v rozpáleném oleji pomaleji, aby se maso pořádně propeklo (podle toho jak tlusté jste si maso nechali). Při dosmažení dáme k masu plátky slaniny a opečeme dozlatova.

  3. Dresing: smícháme všechny suroviny a dáme chladit do lednice.

  4. Dohotovení: Bulky si opatrně rozřízneme, natřeme obě strany dresingem. Na spodní stranu jsem dala hlávkový salát, kolečko rajčátka, maso se sýrem, na to opečenou slaninku a přiklopila. Můžete dát zeleninku jakou chcete či si burger jakkoliv dohotovit.

Poznámka od kuchařky

Recept na housky je od KOKO, maso sem si dělala dle chuti své i dresing. Byli opravdu famózní určitě vyzkoušejte

Komentáře k receptu Famózní burgery + (domácí bulky)

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    To vypadá fakt mňamózně :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí burger bulka recept domaci bulky na burger recept na domácí bůlky bulky na burgery recepty na domácí burgery recept na domací burger mini burgery recept recepty na domácí bulky domácí bulky mini burgry domácí bulky na burgery bulky podle koko domácí mini bulky těsto na burgry domácí burger dresing na burger bulky na burger mini burger recept těsto hamburg bulky mini bulky