Fazole s vepřovým na balsamicu
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a…
Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření „Balkánské ražničí“, které rozmícháme s trochou oleje. Na 6 plátků masa použijeme cca polovinu kořenící směsi. Koření poctivě…
Pstruhy osolíme, pokmínujeme, dáme plátky másla, plátek citronu a tymián. Brambory oloupeme, nakrájíme a posypeme majoránkou, zeleninu neupravujeme. Vše dáme do…
Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou…
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí,…
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného…
Maso pokrajame na hranolceky. Cibulu nakrajame na kolieska a cesnak naplatkujeme. Do misy vlozim maso, cibulu, cesnak, ocot, bobkovy list, 1 PL tymianu, osolim, okorenim…
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno. Rozšťouchejte batáty…
Králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Opečeme je z obou stran na sádle.Stehna vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu, …
Uvařím sójové kostky v osolené - okořeněné vodě (sůl, kostka bujonu). Mezitím cibuli pomalu smažím na oleji, lehce osolím, přidám několik nakrájených stroužků česneku…
Kotletu připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to…
Očištěné maso osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nakrájíme na plátky a česnek nasekáme…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Pokud si nedokážete představit těstoviny bez rajčatové omáčky, pak máme recept přímo pro vás. Z dobré úrody rajčat připravte tuto skvělou letní omáčku, kterou můžete…
Jemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem. Připravit ji můžete i ve všední dny, kdy nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete vychutnat dobré domácí jídlo. Pórkovou…
Šťavnatá, dokonale proleželá a plná výrazných chutí – vepřová kýta à la zvěřina připravená v pomalém hrnci je jídlo, které si vás získá. Díky pomalému vaření se maso…
Houbové ragú s těstovinami je skvělý způsob, jak využít čerstvě nasbírané houby a připravit z nich chutný a rychlý oběd. Jemná smetanová omáčka, bílé víno a bylinky…
Slaný koláč, který si hraje s kontrasty, dokonale ladí s náladou barevného podzimu. Základ z listového těsta poklademe plátky sladkých hrušek a hermelínu. Navrch přijde…