Dobrá svíčková na smetaně

ProchiWoman Kuchařka: ProchiWoman

Doba přípravy: 120-150min 6-8 porcí Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

1 kg pravé svíčkové (hovězí zadní)
kořenová zelenina (2 menší mrkve, 2 petržele, 3-4 kostičky celeru)
tymián
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
citron
2x smetana (250 ml)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso).

  2. Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme.

  3. Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.

Poznámka

Komu chutná, může si dát šlehačku nebo brusinky, popřípadě jemně pokapat citronem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dobrá svíčková na smetaně

  • jan.alois jan.alois

    Já tam 11 kg masa nikde nenašel, ale zeleniny je tam podle mne málo a celeru obzvlášť. Táta mně učil a to byl pan kuchař.Vařil ve varieté v Hamburku celou válku a jinak v Hotelu Beránek Praha.
    Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému. :-D

    Odpovědět

  • ProchiWoman ProchiWoman(autorka receptu)

    Zeleniny je akorát na 4 litry omáčky...jak to mnoho lidí psalo..každý ji dělá úplně jinak...Tohle je spíš taková jemnější..trochu tymiánu neuškodí nemá to špatnou chut...:-)jinak děkuju všem za komentáře..:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Olinka5555:Do čeho ji nakládáš ??? Tajnustkářko!:-D

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Fotky pěkné. Každý dělá svíčkovou jinak, mně tam chybí prošpikované maso a více zeleniny, já ji ale nakládám na 4-6 dnů a teprve pak ji peču v troubě. Do nálevu dávám trochu octa.
    Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Míla: Já dávám citronovou kuru také!:yes:Jo a zeleninu po očištění ješté zvážím ,aby to mělo vždy stejnou chuť podle receptu.:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    spagetka:Jenom zaznamenávej, takže hezky kulaté číslo 15 milonu milovníku dobré svíčkové ! ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Mašindová Jana Mašindová(neregistrovaný)

    Podívala jsem se na věk autorky - mladinká, tak to zas musím uznat, že na svůj věk je šikovná a odvážná.:-K

    Odpovědět

  • Jana Mašindová Jana Mašindová(neregistrovaný)

    3 až čtyři kostičky celeru a dvě menší mrkve? To vaříte pro myšičku? Tento recept se mi vůbec nelíbí. Myslím, že bude i bez chuti.
    Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Aha, holky, já jsem hlavoun! :-O To s překlepem mě nenapadlo. Ale stejně, zeleninou nešetřím, ta dává přece omáčce svou typickou chut především. . . a že zase propírám tu mrkev :-D nešetřím s ní, omáčka má hned lepší barvičku.:-p;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Míla: asi takhle: co česká rodina, to jiný recept na svíčkovou, je nás deset milionů...........a to prosím nezaznamenávám slováky, kteří svíčkovou taky milujou... takže: žádný recept není divný, každý ho tu dává dle své chuti ;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ;-)Opravila som na 1 kg mäsa, ak by to malo byť inak, poprosím autorku o novú opravu. :-D;-)

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Nějaký divný s tím ochucením. Dávám i citr. kůru, cukr a sůl, tymián ne. Stojíme 4 kuchaři okolo hrnce a přidáváme, trochu hořčice se může dát. Šéf tam nakonec vlil štávu z nakládaných meruněk, a to pak bylo dobrý. Nechají se chutě 1 hodinku rozložit a pak rychlé poslední dochucení, před podáváním. Je to věda pro medvěda, málokdo má v puse chut pravé svíčkové omáčky:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Určitě se překlep vloudil:-8;-)Svíčková bude jistě dobrá:-p+3:yes:Nebo už asi v minulém času:-*:-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Pajaja::-O To bude překlep s tím masíčkem.:-8

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Mně také připadá, že na tolik masa je nějak málo zeleninky. Však je to taky znát na barvě - ta mrkvička by mi tam docela chyběla.:-S

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak uvařit dobrou svíčkovou recept na dobrou svíčkovou dobra svíčková omačka pravá svíčková na smetaně rychlá svíčková od ládi hrušky svíčková na smetaně pravá svíčková omáčka pravá česká svíčková rychlá svíčková ládi hrušky jak udělat dobrou svíčkovou lada hruška rychla svičkova rychla a dobra svickova svíčková na smetaně recept česká láda hruška svíčková prava svickova láďa hruška - rychlá svíčkova ceska svickova svíčková podle ládi hrušky dochuceni svickove z čeho se dělá svíčková

Zapomněl/a jsem heslo