

Vepřová pečeně na tymiánu
Suroviny
- 1 kg vepřové pečeně bez kosti
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 10 dkg debrecinky
- tymián
Postup přípravy receptu
Maso potřeme olivovým olejem a ze všech stran zprudka orestujeme na rozpálené steakové pávni, aby se zatáhlo.
Teprve potom osolíme, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a zabalíme do alobalu, který jsme pokapali olivovým olejem a podkladli kolečky debrecinky. Balíček dobře utěsníme a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 30 min.
Alobal opatrně na straně otevřeme, do kastrolku slijeme šťávu a balíček opět uzavřeme.
Maso necháme odpočinout cca 10 min., mezitím zredukujeme varem šťávu na polovinu, lze lehce zaprášit solamylem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Vepřová pečeně na tymiánu
-
Elizo, je to tak
sice to není křehké jako šťavnatá krkovička, maso trochu sušší je, ale to je prostě kotleta vždycky
Taky ji používám velmi málo, raději krkovičku či plecko...ale tahle se na mě tak krásně smála na tom pultu
no nech ji tam
-
Tohle je taky luxusní...
Předpokládám, že se díky pečení v alobalu maso nevysuší, je to tak? Moc pečeni nedělám, byla vždy suchá, ale tahle se mi líbí, i s tou kratší dobou pečení. Už se těším...
-
Vypadá to dost dobře. Já tymián ráda používám a navíc mám domácí, který je voňavější. Udělám v neděli, budou u nás děcka a přemýšlela jsem nad něčím novým a jednoduchým. Určitě bude s bramborovou kaší.
-
Jahodo, taky jsem se bála, že to bude málo, ale těch 200°C je docela dost a stačilo to - ta pečeně byla tak 10cm průměr max, nebyla moc vysoká
kaši bych si taky dala, ale nebyli lidi, kteří by došli pro brambory
a hranolky dělám jen nasucho na plechu v troubě, aspoň trochu menší "zlo"
-
Masíčko vypadá teda hodně lahodně, já už k tomu vidím bramborovou kaši
, u nás jsem hranolky úplně odbourala.
Jen se mi zdá 30 min. péct maso vcelku dost málo, ale v alobale jsem ještě nezkoušela. Nu což, uložím a vyzkouším
Pěkný recept -
to mne láká,je to takové sváteční
+1
-
-
-
Nádhera
+
-
Teda ty fotky jsou nádherně šťavnaté
Musí to být dobrota
+1