Vepřová pečeně na tymiánu

isindy Kuchařka: isindy

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg vepřové pečeně bez kosti
olivový olej
sůl
pepř
10 dkg debrecinky
tymián
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olivovým olejem a ze všech stran zprudka orestujeme na rozpálené steakové pávni, aby se zatáhlo.

  2. Teprve potom osolíme, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a zabalíme do alobalu, který jsme pokapali olivovým olejem a podkladli kolečky debrecinky. Balíček dobře utěsníme a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 30 min.

  3. Alobal opatrně na straně otevřeme, do kastrolku slijeme šťávu a balíček opět uzavřeme.

  4. Maso necháme odpočinout cca 10 min., mezitím zredukujeme varem šťávu na polovinu, lze lehce zaprášit solamylem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně na tymiánu

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Elizo, je to tak :-) sice to není křehké jako šťavnatá krkovička, maso trochu sušší je, ale to je prostě kotleta vždycky :-) Taky ji používám velmi málo, raději krkovičku či plecko...ale tahle se na mě tak krásně smála na tom pultu :-8:-8:-8:-D no nech ji tam :-8:-O:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle je taky luxusní...:-p Předpokládám, že se díky pečení v alobalu maso nevysuší, je to tak? Moc pečeni nedělám, byla vždy suchá, ale tahle se mi líbí, i s tou kratší dobou pečení. Už se těším...:-p

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Vypadá to dost dobře. Já tymián ráda používám a navíc mám domácí, který je voňavější. Udělám v neděli, budou u nás děcka a přemýšlela jsem nad něčím novým a jednoduchým. Určitě bude s bramborovou kaší.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jahodo, taky jsem se bála, že to bude málo, ale těch 200°C je docela dost a stačilo to - ta pečeně byla tak 10cm průměr max, nebyla moc vysoká :-) kaši bych si taky dala, ale nebyli lidi, kteří by došli pro brambory :-8:-8:-8 a hranolky dělám jen nasucho na plechu v troubě, aspoň trochu menší "zlo" ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Masíčko vypadá teda hodně lahodně, já už k tomu vidím bramborovou kaši:-p, u nás jsem hranolky úplně odbourala.
    Jen se mi zdá 30 min. péct maso vcelku dost málo, ale v alobale jsem ještě nezkoušela. Nu což, uložím a vyzkouším;-):-K
    Pěkný recept:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to mne láká,je to takové sváteční:-p+1:yes:;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jana Pá Jana Pá

  • HankaPu HankaPu

    Nádhera:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda ty fotky jsou nádherně šťavnaté:-p:-*Musí to být dobrota;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: veprova pecene veprova pecene recepty vepřové maso na tymiánu veprova pecene recept vepřová pečeně s tymiánem šťavnatá vepřová pečeně recept vepřová pečeně vepřové na tymiánu vepřová panenka na tymiánu vepřová pečeně s kostí recept vepřová pečeně bez kosti recept svatecni veprova pecene veprova pecene bez kosti recepty babicovy dobroty recepty 12.12.2010 vepřové maso recepty vepřové pečeně veprova pecene s bramborovou kasi vepřová pečeně bez kosti v alobalu maso na tymiánu veprova pecene v alobalu

Zapomněl/a jsem heslo