Vepřová pečeně na tymiánu

isindy Kuchařka: isindy

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg vepřové pečeně bez kosti
olivový olej
sůl
pepř
10 dkg debrecinky
tymián
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olivovým olejem a ze všech stran zprudka orestujeme na rozpálené steakové pávni, aby se zatáhlo.

  2. Teprve potom osolíme, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a zabalíme do alobalu, který jsme pokapali olivovým olejem a podkladli kolečky debrecinky. Balíček dobře utěsníme a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 30 min.

  3. Alobal opatrně na straně otevřeme, do kastrolku slijeme šťávu a balíček opět uzavřeme.

  4. Maso necháme odpočinout cca 10 min., mezitím zredukujeme varem šťávu na polovinu, lze lehce zaprášit solamylem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně na tymiánu

  • isindy isindy(autor receptu)

    Elizo, je to tak :-) sice to není křehké jako šťavnatá krkovička, maso trochu sušší je, ale to je prostě kotleta vždycky :-) Taky ji používám velmi málo, raději krkovičku či plecko...ale tahle se na mě tak krásně smála na tom pultu :-8:-8:-8:-D no nech ji tam :-8:-O:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle je taky luxusní...:-p Předpokládám, že se díky pečení v alobalu maso nevysuší, je to tak? Moc pečeni nedělám, byla vždy suchá, ale tahle se mi líbí, i s tou kratší dobou pečení. Už se těším...:-p

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Vypadá to dost dobře. Já tymián ráda používám a navíc mám domácí, který je voňavější. Udělám v neděli, budou u nás děcka a přemýšlela jsem nad něčím novým a jednoduchým. Určitě bude s bramborovou kaší.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Jahodo, taky jsem se bála, že to bude málo, ale těch 200°C je docela dost a stačilo to - ta pečeně byla tak 10cm průměr max, nebyla moc vysoká :-) kaši bych si taky dala, ale nebyli lidi, kteří by došli pro brambory :-8:-8:-8 a hranolky dělám jen nasucho na plechu v troubě, aspoň trochu menší "zlo" ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Masíčko vypadá teda hodně lahodně, já už k tomu vidím bramborovou kaši:-p, u nás jsem hranolky úplně odbourala.
    Jen se mi zdá 30 min. péct maso vcelku dost málo, ale v alobale jsem ještě nezkoušela. Nu což, uložím a vyzkouším;-):-K
    Pěkný recept:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to mne láká,je to takové sváteční:-p+1:yes:;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jana Pá Jana Pá

  • HankaPu HankaPu

    Nádhera:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda ty fotky jsou nádherně šťavnaté:-p:-*Musí to být dobrota;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: veprova pecene veprova pecene recepty veprova pecene recept vepřové maso na tymiánu vepřové na tymiánu recepty z veprove pecene šťavnatá vepřová pečeně vepřová pečeně s tymiánem recept vepřová pečeně veprova pecene v alobalu vepřová panenka na tymiánu vepřová pečeně s kostí recept vepřová pečeně bez kosti recept pečeně na tymiánu svatecni veprova pecene veprova pecene bez kosti recepty recept na vepřovou pečení babicovy dobroty recepty 12.12.2010 vepřové maso recepty vepřové pečeně