Kuřecí minutka s pečenými batáty a česnekovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenDáme si rozehřát troubu asi na 150 °C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme si rozehřát troubu asi na 150 °C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.…
Játra na plátky opepříme, posypeme tymiánem a pomoučíme. Opečeme prudce na pánvi z obou stran, snížíme teplotu, přidáme česnek na plátky a zakapeme worcestrem. Doba…
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.Na trošce oleje osmažíme dosklovata šalotku, k ní přidáme nudličky hub a dále smažíme…
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně nasekaný česnek, tymián…
Cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, (mleté maso) přidáme kečup, rajčatové protlaky, nové koření, pepř celý, bobkový list, špetku tymiánu. Povaříme…
Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián a bobkový list promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu…
Kachnu rozporcujeme na 4 části (stehna + částečně nebo úplně vykostěná prsa, ostatní zbylé části a kosti použijeme na vývar ). Porce masa vložíme do mísy, zasypeme…
Jemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem…
Vyzkoušejte čočku připravit i jinak než na kyselo. Čočka spolu s rozškvařenou slaninou a česnekem, provoněná tymiánem, promíchaná s trochou rajského protlaku, chutná…
Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky. Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který…
Než se dám do popisu receptu... Nedávno jsem byl s dcerou v restauraci Albero ve Valticích /jak máme cestu, vždycky se stavíme, opravdu luxusní kuchyně/, a přemýšleli,…
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Vepřové panenské svíčkové sluší krátká minutková příprava. Zaručí, že panenka bude krásně šťavnatá. Připravit ji můžeme i na grilu, panenku předem naložíme do marinády,…
Cuketa na kari s tofu, je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje jemnou chuť cukety s exotickým nádechem kari koření. Tofu dodává jídlu bohatý obsah bílkovin a je…
Talíř dobré horké polévky přijde v chladnějších podzimních dnech vždycky vhod. Frankfurtská polévka s párkem je plná zeleniny a příjemně voní po majoránce a libečku.…
Slané koláče z listového těsta je snadné připravit. V tomto vynikne výrazná chuť opečené cibule, ke které přidáme slaninu, sýr a smetanovou zálivku, která vše spojí a…
Směs masa a zeleniny z pánve je oblíbeným jídlem na všední i nevšední dny. Z kousků vepřového masa můžeme připravit skvělé a chutné ragú, které doplníme rajčaty,…
Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce…
Kachní maso se řadí mezi červená drůbeží masa. Mají specifickou chuť a dokonale ladí s netradiční kombinací s ovocem. Stejně tak tomu je i v tom receptu. Kachní prsa…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Jídla z jednoho pekáčku sklízí úspěch nejen u strávníků. Ocení ho zejména hospodyňky, protože příprava nezabere moc času a ušpiní se minimum nádobí. Tentokrát jsme k…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Ve vyšší pánvi rozpustíme menší část másla a brambory krátce. orestujeme.Zalijeme vařícím mlékem, tak pod povrch…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…