Hovězí s mrkví na červeném víně

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

3-4 porce Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

800 g hovězího zadního
2 cibule
3-4 mrkve
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 bobkové listy
několik snítek tymiánu
200 ml suchého červeného vína
hovězí vývar
trochu hladké mouky
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Použijeme nejlépe těžký litinový kastrol, ve kterém rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a maso prudce osmahneme ze všech stran.
    Pak maso vyndáme, do kastrolu přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a mrkve pokrájené na hranolky.
    Necháme opékat, až zelenina začne hnědnout. Pak přidáme rozmačkaný česnek a necháme minutku osmahnout.

  2. Do kastrolu vrátíme maso a podlijeme vínem. Počkáme, až víno vzkypí, pak přilijeme vývar, přidáme bobkové listy a snítky tymiánu a pod pokličkou při mírnější teplotě dusíme, až je maso zcela měkké.
    Při dušení občas promícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru.
    Na konci dušení by pod masem měla být lehce zahoustlá omáčka. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s bagetkou.

Poznámka

Inspirace v magazínu Penny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí s mrkví na červeném víně

Tématické fráze: hovezi s mrkvi a cervenym vinem hovězí líčka s s mrkví

Zapomněl/a jsem heslo