Masové kuličky v Bolognese omáčce

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1 1/2 hodiny s přípravou 3+ Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Masové kuličky:
400 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
petrželka
1 vejce
slunečnicový olej
Omáčka:
250 ml vývaru
1 cibule
2-3 stroužky česneku
Bolognese omáčka
2 lžíce ostrého kečupu
slunečnicový olej
pepř
sůl 
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Příprava masových kuliček: česnek prolisujeme, maso smícháme s pepřem, tymiánem, petrželkou, solí, vajíčkem. Vypracujeme tužší hmotu, ze které tvoříme v ruce malé kuličky. Na rozehřátém oleji pak kuličky rychle opečeme dohněda.

  2. Příprava omáčky: cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, přidáme Bolognese omáčku, vývar kečup,  pepř a sůl a chvíli za neustálého míchání vaříme.

  3. Poté do směsi přidáme opečené masové kuličky a pod pokličkou dusíme asi 15-20 minut.

  4. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené scedíme, promícháme s omáčkou. Nakonec na každou porci špaget narovnáme masové kuličky a posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové kuličky v Bolognese omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: masové kuličky recept masové kuličky s omáčkou recept na pripravu masovych kulicek bolognese omacka masove kulicky v peprove omacce maso kuličky recepty příprava masových kuliček masové kuličky s omáčkou a špagety masové kuličky v paprikové omáčce masové kuličky v paprikové omáčce jak na masove kulicky masove kulicky ve sladkokysele omacce kuličky ve sladkokyselé omáčce masové kuličky opečené masove kulicky do spaget

Zapomněl/a jsem heslo