Kuřecí játra s mrkví a hráškem

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 1 názor

Suroviny

500 g kuřecích jater
100 g uzené slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 menší nakyslé jablko
2 stroužky česneku na plátky
mražený hrášek
kuřecí vývar
lžička mleté papriky
rovná lžíce hladké mouky
kousek sádla
kmín
sůl
pepř
snítka tymiánu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu. jablko a mrkev nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Na kousku sádla opečeme slaninu.

  2. Přidáme kmín, cibuli, česnek a po zpěnění i mrkev. Společně restujeme pár minut a vložíme játra. Podlijeme asi do poloviny směsi vývarem a necháme zavařit.

  3. V trošce vývaru rozmícháme mouku a přidáme ke směsi společně s jablkem. Vaříme s promícháváním 10-15 minut.

  4. Pár minut před koncem vaření přidáme hrášek a vše dochutíme. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 323 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra s mrkví a hráškem

Tématické fráze: kuřecí játra kuřecí játra recepty jatra s mrkvi kuřecí játra recept kureci jatra s mrkví kuřecí játra se slaninou mrkví a celerem játra s s mrkví kuřecí játra mrkev mrkev jatra kuřecí játra na cibulce kuřecí játra na cibulce a slanině játra s mrkví recept kuřecí na mrkvi játra na mrkvi kureci jatra a mrkev játra s hraskem kureci srdce s mrkvi a hraskem játra mrkev

Zapomněl/a jsem heslo