Jemné hovězí plátky ve vlastní šťávě

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

4 silnější plátky zadního hovězího
2 šalotky
tymián
majoránka
sůl
koriandr
6 kuliček nové koření
vývar na podlití
olej
maizena na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno, maso naklepeme, z obou stran okořeníme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme šalotku, přidáme maso, z obou stran opečeme, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a ještě špetku tymiánu s majoránkou. Dusíme doměkka, několikrát maso obrátíme, případně přidáme více vývaru.

  2. Jakmile je maso měkké, jemně zahustíme maizenou (či hladkou moukou), podávala jsem s rýží a dušenou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemné hovězí plátky ve vlastní šťávě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo