Srnčí játra po tyrolsku

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 1 hodina 13 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 1 hodina 13 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg jater
smetana na vaření
kořenová zelenina:
1 ks mrkev
1 ks petržel
1/2 celeru
lžíce másla
vývar
celý pepř
mletý pepř
nové koření
tymián
bobkový list
slanina
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.

  2. Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu.

  3. Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Srnčí játra po tyrolsku

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:
    Samozřejmě :)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Remkova:Promiň,až teď jsem si to přečetla ,že chceš krokety! Jsou v tomhle receptu !http://www.toprecepty.cz/recept/24756-pecena-kyta-z-divocaka-s-horcici/pecene-diviacie-stehno-s-horcicou/:-D

    Odpovědět

  • Jumanji Jumanji(neregistrovaný)

    ..Aháááá...tak to jo.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jumanji:jinak se taky říká špikovat, pokud na to nemáš extra nástroj, uděláš ostrým tenkým nožem otvor a prostrčíš proužek slaniny ;-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jumanji:Prošpikujeme kus masa slaninou. Znamená to, že do kusu masa uděláme nožem díru zkrz naskz a do té dírky prtáhneme špalíček slaniny;-)

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Jumanji: Že by prošpikovat? ;-):-))

    Odpovědět

  • Jumanji Jumanji(neregistrovaný)

    A co to znamená - protáhneme slaninou ???:-/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Veronika.Hrozna:;-) Určitě;-). A recept by byl na ty krokety???

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Remkova:Dělám k tomu kynuté bramborové krokety ! Barevně to hezky ladí! :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Receptík ukládám,zatím tento rok žádné srnčí ,ale tohle se bude hodit! Kdy solíš až nakonec ?:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmmmm, to bude dobrota! ještě nikdy jsem nejedla srnčí..cokoliv, ale játra miluji:-p Tohle ovšem s knedlíkem! Rýže mi k smetanovým omáčkám nesedí.

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    medmic:
    Ano ,chuť je velmi podobná svíčkové,takže i brusinky a šlehačka :)

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Tečou mi sliny :-D :yes:
    Předpokládám, že jako příloha by se hodil bez problémů i náš klasický knedlík?

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí játra srnčí játra recept srnčí játra recepty recept na srnčí játra recepty na srnčí játra recepty srnčí játra recept srnčí játra srnčí vnitřnosti srnčí recepty játra játra ze srnce játra srnčí recept na srnčí vnitřnosti recepty z srncich jater recepty ze srnčích vnitřností recepty z srnčího játra recept ze srnčích jater srnčí játra srnčí játra s rýží srnčí vnitřnosti recept vnitřnosti ze srnce