Mleté kuličky dušené v mrkvi
Recept ještě nebyl hodnocenZ masa, drobně nakrájené šalotky, česneku, vejce, koření, burizonů a strouhanky umícháme masovou směs. Několikrát ji vezmeme do ruky a silou plácneme do misky, krásně se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z masa, drobně nakrájené šalotky, česneku, vejce, koření, burizonů a strouhanky umícháme masovou směs. Několikrát ji vezmeme do ruky a silou plácneme do misky, krásně se…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
Kuřecí prso pokrájíme na asi 6-8 malých kousků. Ty zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a necháme asi hodinu odležet.Poté na pánvi…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Jídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Těstoviny uvaříme dle návodu - já do salátu vařím do měkka. Prolijeme studenou vodou a dáme vykapat.Mezitím na hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme máslo,přidáme…
Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, opepříme, nastrouháme k němu salátovou okurku, přidáme rozmačkaný česnek a zasypeme kořením kari,kopr,tymián,bazalka, dáme kečup…
Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. než zelenina změkne, tak si připravíme…
Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme a orestujeme.Přisypeme k …
Z kuřecích prsou si nařežeme menší filátka, opepříme je a osolíme. Rozpálíme olej (1PL) s máslem a plátky zasmahneme, dáme stranou. Do pánve dáme půl šálku vody a…
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Líčka dobře očistíme (zejména blanky) a zlehka obalíme v hladké mouce. V…
Omytou řepu položíme na alobal, posolíme, polijeme lžičkou oleje a octa. Dáme péci do trouby,na cca hodinu,při 200°C. Mezitím si připravíme zálivku. Svařit ocet s…
Červenou řepu omyjeme, neloupeme a dáme ji vařit vody do změknutí (20-40 minut). Ohřejeme si zeleninový vývar, nebo dáme vařit vodu. Na oleji necháme zesklovatět…
Máte rádi obíračku kostiček? Tady je velmi oblíbená varianta takřka bezpracného jídla z jednoho pekáčku. Kuřecí křidélka, pečená najednou s bramborami jsou to pravé pro…
Panenku důkladně očistíme, zbavíme všech stříbřitě lesklých blan, které by dělaly maso tvrdé. Pokud máme maso na jednom konci zúžené, podložíme tuto část pod maso, aby…
Kuřecí prsa nakrájíme na velké kusy (z jednoho uděláme asi 4) a vložíme do misky spolu s prolisovaným česnekem, houbami, kousky másla, tymiánem, vínem a dobře osolíme a…
Musaka pochází z oblasti Balkánu. Jedná se o tradiční zapékaný pokrm, který se skládá z mletého masa a zeleniny. Pro každou oblast je typická jiná zelenina a koření.…
Připravte si lahodnou směs, která spojuje jemnou chuť cukety a lilku s aromatickým pórkem. Tento lehký a zdravý pokrm je ideální jako hlavní chod nebo příloha, která…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…