Kořeněné hovězí na brusinkách

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

1 kg hovězí kližky
3 velké cibule (bílé či červené)
1 dcl červeného vína
300 g mrkve
300 g celeru
600 g růžičkové kapusty (příloha)
hrst sušených brusinek
Dále spousta koření:
jalovec
nové koření
bobkový list
mletý kmín
mletá paprika
mletá skořice
hřebíček
badyán
tymián čerstvý i sušený
sůl
pepř
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru.

  2. V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky masa ze všech stran. Zasypeme tymiánem, bobkovým listem, kmínem, jalovcem a novým kořením a chvíli společně restujeme.

  3. Opečené maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple.

  4. Do výpeku nyní dáme všechnu nasekanou zeleninu (kromě kapusty) a opečeme.

  5. Maso vrátíme do hrnce, osolíme a opepříme. Přidáme všechno ostatní koření a zalijeme troškou červeného vína. Chvíli vše dusíme a podléváme vínem, aby zelenina změkla a zesládla.

  6. Nakonec guláš podlijeme asi 2 dcl vroucí vody (podle objemu hrnce – aby se maso netopilo, ale bylo ponořené), přiklopíme pokličkou a necháme na velmi mírném plameni probublávat asi hodinu a půl.

  7. Po této době sporák vypneme, přimícháme nakrájenou růžičkovou kapustu a necháme dojít.

  8. Guláš necháme ideálně rozležet do druhého dne. Velké koření za pomocí pinzety vyndáme a můžeme podávat. Přílohu nechám na vás. :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kořeněné hovězí na brusinkách

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    Promiňte, ale ta fotka s tím chlebem příliš lákavá není...
    Já bych ji smazala.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To mi nějak uniklo :-p:-p:-p, u nás naopak růžičková kapusta jede, brusinky :-p:-p:-p, ukládám na oběd :-D:yes::yes:
    Jo a dám červenou cibuli, nějak líp nám jede ;-);-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Děkuji za body, je zvláštní, že růžičková kapusta moc lidem nejede - neznám snad nikoho kromě sebe, kdo by ji měl rád :) Jinak malý salát jsem k tomu měla taky :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: já bych si k tomu určitě udělala zeleninový salát:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Voňavé hovězí, bude to určitě dobré:-p:yes:, jen ty růžičky bych si já vyměnila za něco jiného;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezký receptík, mě by chutnalo určitě:-p;-) i bez přílohy;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi maso na brusinkach hovězí na tymiánu a brusinkách hovězí brusinky hovězí na cibuli a brusinkách hovezi kližka na brusinkách klizka na brusinkach hovězí kližka s brusinkami hovězí s brusink maso na brusinkách hovězí, brusinky recept hovězí na víně a brusinkách recept na hovězí na víně s brusinky hovězí maso na červeném víně a brusinkách brusinka zelenina hovězí na brusinkah aby kližka změkla recept hovězí na brusinkách a podlévane červeným vínem dušené hovězí s brusinka hovezina brusinkách hovězí maso na brusinkách a víně