Šneky z listového těsta na sladko
Recept ještě nebyl hodnocenKvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na…
Žabí huby pamatují určitě naše babičky i maminky, které toto cukroví připravovaly pravidelně na Vánoce. Dnes jsou spíše v pozadí, často opomíjené a to je veliká škoda.…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…
Oblíbená čínská rychlovka, při které zpracujete zbytky zeleniny nebo masa. Zkušená kuchařka vás přípravou provede srozumitelně a krok za krokem. Tohle jídlo budete vařit…
Kdo jednou okusí chuť správně připravených špaget carbonara, zamiluje se do nich. Tyto těstoviny po uhlířsku si žádají pár základních surovin, ale o to kvalitnějších. Do…
Voňavý, vláčný a neodolatelně jednoduchý — takový je babiččin hrníčkový jablečný koláč. Stačí pár základních surovin, žádné vážení a výsledek je vždycky dokonalý.…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo a necháme zezlátnout cibuli nasekanou nahrubo. Přidáme…
Rozlítaní ptáčci jsou oblíbená varianta přípravy hovězího masa. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, lze tento recept lehce připravit a mít během hodinky na stole. …
Nadýchané a vláčné lívanečky z ovesných vloček jsou tím pravým, čím začít svůj den. Velmi rychlá a snadná příprava těsta, chvilka smažení na pánvi, pak už jen stačí…
Pečete často bábovku, ale pokaždé ji připravujete podle stejného receptu? Zkuste něco nového a přidejte do těsta vaječný likér. Bábovka se už při pečení rozvoní celou…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Receptů na poctivé zeleninové placičky je nespočet, třeba takové bramboráky si v naší kuchyni vždy najdou místo. Tentokrát připravíme nadýchané placičky z brokolice.…
Kdo by neznal citronovou babetu? Vláčný a jemný moučník, provoněný vanilkou a citronem. Svrchu zasněžený popraškem moučkového cukru nebo politý svěží citronovou polevou…
Máte chuť na závin, ale chcete vyzkoušet jiné než listové těsto? Máme pro vás tip na skvělé kynuté těsto, které je vláčné, voňavé a můžete ho použít pro sladké i slané…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
S rohlíčky z křehkého těsta nemusíte čekat až na svatého Martina. Pokud máte ve spíži pár jablek, připravte si je klidně hned. Tato variace s náplní ze šťavnatých jablek…
Bramborová placka voňavá po majoránce a pikantní masová směs. Toto jídlo netřeba představovat, protože bramboráky s masem jsou klasickou hospodskou minutkou, která se…
Někdo si oběd bez polévky nedokáže představit. Tato klasická ho určitě potěší. V mžiku je hotová. Navíc je plná zeleniny, zahuštěná vejcem a dětskou krupicí. Velmi…
Nejjednodušší a přitom chuťově dobrá příprava těstovin. Při nedostatku času lze tento pokrm připravit i rychle na pánvi. Nejlépe chutná s kyselou okurkou, červenou řepou…
Milovníky olomouckých tvarůžků zajisté nadchne tento recept na syrečkové bramboráky s kysaným zelím. Díky pečení v troubě jsou méně mastné, přitom křupavé a navíc krásně…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Klasické, jemné a tenké palačinky podle snadného receptu plníme na sladko nebo na slano. Palačinky jsou rychle připravené i usmažené, vhodné k naplnění či zapékání.
Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je…