Vícezrnné kynuté knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyklepněte do odměrky a doplňte do 330 ml mlékem.Pomáhala mi pekárna. Dejte vše tekuté, pak rozdrobené droždí, mouku, vločky a otruby a nakonec sůl. Zapněte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyklepněte do odměrky a doplňte do 330 ml mlékem.Pomáhala mi pekárna. Dejte vše tekuté, pak rozdrobené droždí, mouku, vločky a otruby a nakonec sůl. Zapněte…
Do mísy jsem nasypala ovesné vločky, kokos, skořici, prášek do pečiva a tuto suchou směs jsem zamíchala. Dále jsem přidala kokosový olej, měkký tvaroh, mléko, vejce a…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Ovesné vločky rychle opražíme, zalijeme vodou v poměru 1:2 a na mírném plameni vaříme dokud se voda nevsákne.Odstavíme, osladíme medem a na talíři zdobíme ovocem.
Vločky uvaríme s vodou na hustú kašu a necháme vychladnúť.Slaninu rozrežeme na malé kocôčky a rozpražíme, pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Vlejeme do vločkovej kaše,…
Muffiny jsou oblíbeným moučníkem zejména dětí, ale nepohrdnou jimi ani dospělí. Tento recept je z dílny slavného šéfkuchaře a přináší skvělou kombinaci hrušek a hořké…
Vyzkoušejte tento výborný dortík bez mouky. Těsto připravíme z pomerančů, vloček, švestek a jablka. Po upečení můžete na povrch nalít vynikající třešňový rozvar, nebo ho…
V malé mističce rozmícháme droždí s cukrem do tekuté konzistence a necháme v teple pracovat. Ve větší míse smícháme vločky s moukou a mlékem. Jakmile nám kvásek vyběhl,…
V míse si smícháme namleté vločky, vejce, jogurt, fruktosu a skořici. Vyšleháme, aby se objem zvedl. Opatrně vmícháme nastrouhané jablko, směs vloček a rozinky. Lžící…
Kapustu nakrájíme na drobno. Brambory nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli na jemném. Přidáme k tomu vejce, vločky, mléko podle potřeby, mouku a zbytek surovin. Vše…
Všechny suroviny smícháme dohromady a tvoříme lžičkami malé placičky, které vyskládáme na pečící papír a pečeme cca při 170 stupních asi 20-30 minut, dokud nejsou…
Troubu předehřejte na 170 stupňů, dno formy vyložte pečícím papírem. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vsypte do připravené formy a upěchujte na …
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hlívu pokrájíme na větší kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a jakmile změkne přidáme rajský protlak. Zamícháme…
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubo a zelí nakrájené na proužky.Chvíli restujeme, zasypeme paprikou,…
Přebrané ovesné vločky spaříme trochou vroucí vody a mezitím osmahneme pokrájené cibule na oleji. Jakmile začnou cibule chytat zlatou barvu, přihodíme k nim…
Nejdříve ušleháme 1 vejce, 170 g cukru, 150 g másla. Poté přidáme zbytek surovin promícháme. Uděláme placičky a dáme péct do vyhráté trouby na 160°C na 30 min.
Všechnu zeleninu očistíme, bílou část z jarní cibulky nakrájíme, 1/2 mrkve nastrouháme na hrubém struhadle, druhou polovinu nakrájíme na 1/2 kolečka, bramboru na drobné…
Do mísy nakrájíme banány a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny, kromě kokosového oleje a kakaa. Připravíme hladké těsto, které vlijeme do koláčové formy…
Ovesné vločky rozmixujeme nebo umeleme na hrubší mouku (je možné použít mixer, chopper/sekáček nebo mlýnek).Ovesnou mouku promícháme se solí a případně bylinkami a po…
Maso omyjeme, osušíme, očistíme od případných blanek a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme najemno a dáme restovat na máslo spolu s olivovým olejem. Až je dozlatova,…
Rozpustíme máslo a smícháme s ním i ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně…
Třeme 7 dkg tuku, 8 dkg cukru. Zamícháme 18 dkg pražených jemně mletých vloček a kápneme mandlového oleje. Přidáme lžičku rumu, jemně nakrájenou pomerančovou kůru a je…
Na malém množství olivového oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme zeleninový vývar, dále na malé kostičky nakrájenou zeleninu - mrkev, celer a…
Těsto mi zadělala pekárna, ale jde to samozřejmě i ručně. Po vykynutí vytvořte z těsta veku, nebo pecen, podle tvaru pekáče, nebo pečící mísy. Nechte ještě chvilku…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Historie zavařování: Na marmelády se dříve dávala vrstvička tekutého vosku a o vynález zavařovací sklenice se zasloužil Napoleon
Pořiďte si šikovné pomocníky. Pobaví vás a ušetří vám čas
Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky