Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sametový chléb s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Vyšší, tmavší chlebík z domácí pekárny v sobě skrývá přídavek ovesných vloček, které do něj vnáší vlákninu navíc. Na chuti se podepisuje i ta dodaná trocha podmáslí - střída je okatá, měkká, velice voňavá. Chléb vydrží poměrně dlouho měkký.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 475 kJ /
2 264 kcal
Bílkoviny67,79 g
Tuky35,60 g
Vláknina26,10 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy405,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí položíme nahoru na mouku). Krok 2: Použijeme program Základní (Klasik), velikost 1000 g, kůrka nejtmavší a pekárnu zapneme. Krok 3: Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj vyndáme háky a chleba dáme vychladnout na mřížku.

TIP: Jak vybrat domácí pekárnu

Zveřejněno 15. 3. 2024

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sametový chléb s ovesnými vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGmZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sametový chléb s ovesnými vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wGmZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, podmáslí, sůl, kmín celý, olej, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu