Špenátová polévka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenát je jedním z nejpoužívanějších druhů listové zeleniny. K dostání je celoročně, ať už mražený nebo jeho čerstvě natrhané listy. Nemá příliš výraznou chuť a proto ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špenát je jedním z nejpoužívanějších druhů listové zeleniny. K dostání je celoročně, ať už mražený nebo jeho čerstvě natrhané listy. Nemá příliš výraznou chuť a proto ho…
Na pohled zajímavě vypadající a na chuť výborný tvarohový koláč. Je velmi snadný na přípravu a zvládne ho i naprostý začátečník. Tvarohu není pro naše zdraví nikdy dost…
Zeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…
Sladkokyselé ostružiny provoněné rumem chutnají v tomto moučníku opravdu skvěle. Moučník vypadá pěkně díky mřížce z těsta na povrchu a také díky čerstvým ostružinám,…
Sádlové houstičky, nadýchané a jemné, ozdoba každého stolu, na který je podáte. Jsou vhodné jako příloha k pohoštění i základ svačiny pro děti i pro nás, dospěláky.…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Znáte štafetky? Jedná se o ořechové obdélníčky s kávovým krémem, máčené v čokoládě. Jsou sice retro, ale nikdy neomrzí. Zkuste jim dát nový kabátek a upečte je v podobě…
Voňavé těsto s mandlemi, šťavnaté ostružiny a křupavá drobenka. Tenhle koláč má všechno, co si představíte pod domácím dezertem na konci léta — jednoduchý, sytý a tak…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je…
Chcete potěšit své blízké vlastnoručně vyrobeným narozeninovým dortem? Možná to není tak složité, jak by se mohlo zdát. A místo drahé a často nedobré potahovací hmoty si…
Chcete potěšit své blízké vlastnoručně vyrobeným narozeninovým dortem? Možná to není tak složité, jak by se mohlo zdát. A místo drahé a často nedobré potahovací hmoty si…
Zeleninový salát z rajčat a paprik je naprostá letní klasika. Podává se jako samostatný pokrm nebo jako příloha. Čím a jak moc salát dochutíte, záleží jen na vás. Ale…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v…
Toto je základní recept na klasickou smetanovou zmrzlinu, kterou můžeme libovolně upravovat podle své chuti. Můžeme ji dochutit například vanilkou, jahodovou marmeládou…
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém…
Vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak snadno a rychle připravit kuřecí prsní řízky. Řízky na přírodní způsob se sušenými rajčaty a šťávou ochucenou bylinkami chutnají…
Ořechovice je tradiční domácí likér s výraznou chutí ořechů a koření, který v sobě nese vůni léta a dotek starých receptur. Připravuje se nejčastěji v červnu, kdy ořechy…
Ořechovice je tradiční domácí likér s výraznou chutí ořechů a koření, který v sobě nese vůni léta a dotek starých receptur. Připravuje se nejčastěji v červnu, kdy ořechy…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a zašleháme.V míse smícháme mouku, mák a kypřicí…
Narozeniny či jiné oslavy se jen těžko obejdnou bez oblíbeného dortu pro oslavence. I když někdo ze zdravotních důvodů nemůželepek, neznamená to, že by se musel svých…
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své.…