Jablečné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenS příchodem podzimu nastává čas sklizně jablek. Využijte je k přípravě lahodných řezů s jemným krémem ze zakysané smetany, provoněných vanilkou a skořicí. Sladká tečka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S příchodem podzimu nastává čas sklizně jablek. Využijte je k přípravě lahodných řezů s jemným krémem ze zakysané smetany, provoněných vanilkou a skořicí. Sladká tečka,…
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme žloutky, Heru (já ji ztuhlou strouhám nahrubo) a trošku vody, aby nám vzniklo vláčné těsto.Necháme chvíli odpočinout…
Jednoduché šlehané těsto, tvarohový krém, ovoce schované pod vrstvou želé. Tyto řezy jsou jako stvořené pro víkendovou snídani. Připomínají chuť dětství, kdy je s láskou…
Tvaroh utřeme s mlékem a podle chuti osladíme. Mouku smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem. Přidáme olej, vlažnou vodu, vejce,…
Uvaříme rýži v mléce a vodě se špetkou soli. Vyšleháme žloutky s medem a zamícháme do rýže. Můžeme přidat skořici.Z bílků vyšleháme sníh a polovinu přidáme do rýžové…
Čočková polévka je vynikající a univerzální pokrm, který se hodí jako první chod oběda nebo jako samostatná večeře. Skvěle zasytí a zahřeje a je plná bílkovin. Variant…
Vyrazili jste do lesa posbírat pár čerstvých hříbků, ale moc úlovků jste nenašli? Nevadí, i z těch pár kousků můžete vykouzlit lahodnou omáčku. Uvařenou ji máte opravdu…
Lehká a jednoduchá jídla uvítá ve svém repertoáru kdejaký kuchař. Tato krůtí prsa dozlatova restovaná jsou doplněná na másle opečenými žampiony s pórkem, kterým…
Štrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Vůni čerstvých rohlíků milujeme snad všichni, ovšem koupit křupavé bezlepkové rohlíky není snadné. Proto si je můžete podle našeho receptu upéct sami. Je to jednoduché a…
Řezy z křehkého listového těsta, s lahodným žloutkovým krémem, rybízovou marmeládou a citronovou polevou, si oblíbí všichni vaši strávníci. Tyto řezy budou tím pravým…
Prošívaná deka je trefné pojmenování výborného moučníku. Mřížka pudingovo-tvarohové náplně mezi bochánky nadýchaného těsta opravdu připomíná prošívání. Chuť je natolik…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce…
Jak z vepřového masa uděláte dokonalý zlatavý poklad v podobě pečeného bůčku? Vyzkoušejte tento recept a podávejte teplé třeba s knedlíky či bramborem nebo jen tak…
Mouku smícháme s vodou a droždím,přidáme sůl,lehoučce oleje a vytvoříme.Z těsta uděláme cca 150 g bochánky a necháme je odpočinout.Bochánky vytahujeme-tvarujeme rukou do…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Nakrájíme dýni na kostky a zalejeme vodou (3 l tak aby dýně byla ponořená) s cukrem a kyselinou citronovou. Necháme odležet asi 24hodin.Druhý den přidáme citrony s kůrou…
Španělské churros (čti čuros) jsou do zlatova osmažené proužky odpalovaného těsta. Nejčastěji se podávají ke snídani s horkou čokoládou. Krásně křupavé churros voní po…
Taková ta správná podzimní polévka. Zahřeje, nasytí a zavoní bylinkami ze zahrádky. Křupavé nerozvařené růžičky květáku, máslová zásmažka s mrkví a horký vývar s…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…