Barevný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci. Zprudka opečeme na pánvičce…
Všechny suroviny, jak jdou po sobě, dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO - hnětení a kynutí bez pečení.Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál utvoříme…
Hledáte inspiraci, jaké cukroví připravit na svatbu? V galerii najdete mnoho způsobů, jaké druhý cukroví připravit, či jak cukroví nazdobit. Svatebčanům tak zpříjemníte…
Nokerle, známé také jako maďarské noky, jsou jemné, nadýchané noky z jednoduchého těsta, které se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, perkeltu nebo guláši. Pro svou…
Králičí maso je lehké a dietní. Díky dlouhému marinování v lehce pikantní směsi z koření a česneku získá intenzivní chuť a po upečení zůstane krásně jemné a šťavnaté.…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak…
Vypracujeme těsto a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Vykrajujeme velký kruh a hvězdičky různých velikostí, podle velikostí svíček. Pečeme na 180°C asi 15 min.…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Vyzkoušejte tradiční Honzovy buchty z kynutého těsta, které je zaděláno šlehačkou, místo mléka. Nadýchané buchty, plněné oblíbenou sladkou náplní, jsou jemné a vláčné…
Balkánský sýr známý svou bílou barvou a slanou chutí využijeme do salátů, polévek i těstovin. K jeho přípravě stačí jen tvaroh, sůl a týden odpočinku v lednici. Díky…
Dýňový kompot je skvělý způsob, jak uchovat chuť podzimu na později. Nálev s ananasovým džusem a kořením dodá dýni příjemně osvěžující a lehce exotickou chuť, která…
Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A…
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši…
V menším, hlubším hrnci s pokličkou, kde se nám natěsno vejde celý kus masa, umícháme z uvedených surovin marinádu.Do očištěného a osušeného masa uděláme ostrým nožem…
Pokud rádi navštěvujete cukrárnu a pravidelně si z ní odnášíte v krabičce věnečky a větrníky, pak je na čase vyzkoušet si tuhle dobrotu připravit doma. S tímhle báječným…
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno…
Šťavnaté vepřové maso a sladkokyselá jablka tvoří dokonalou kombinaci, která potěší nejen na podzim. Jednoduchý recept je skvělý tip na netradiční oběd nebo večeři.…
Světlé houstičky připravené z omládku, vejce, sušeného mléka a másla necháme vykynout a pak krátce pečeme. Houstičky krásně voní po másle, jsou lehké, mírně sladké a…