Špaldové tyčinky s lněným semínkem
Recept ještě nebyl hodnocenVeškeré suroviny promícháme. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na válečky libovolné délky. Poskládáme na plech vyložený papírem na pečení,vložíme do vyhřáté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veškeré suroviny promícháme. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na válečky libovolné délky. Poskládáme na plech vyložený papírem na pečení,vložíme do vyhřáté…
Nakrájíme si mrkev a křen na malé kousky a dáme vařit. Když je zelenina uvařená do měkka, přidáme jednu kostku masoxu, necháme ho rozpustit a zeleninu rozšleháme. …
Ráno vstaneme a než vyrazíme do práce dáme do mísy všechny suroviny a umícháme vařečkou řidší těsto. Přikryjeme utěrkou a jdeme do rachoty. Když se v šest hodin večer…
1) Lilky očistíme a rozpůlíme. Osolíme a na 10 minut dáme do ledničky. Poté je omyjeme pod studenou vodou a dobře usušíme, následovně je pokapeme citronovou šťávou. 2)…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a necháme ho vykynout.Po vykynutí ho přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideálně v pekárně) a necháme v…
1) Do hrnce dáme rajčata z plechovky, protlak, fazole a necháme pár minut prohřát, poté přidáme koření a česnek a asi 10 minut vaříme, ke konci vmícháme parmazán s…
Z mouky, vody a koření vytvoříme těsto, které se nesmí lepit. Poté si odřízneme kousek a vyvalíme kolo přibližně kolem 15 cm, těsto musí být velmi tence vyváleno. Na…
Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou. Přidáme sušené mléko, oregano a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí. Propracujeme,…
Do mísy nalijeme vodu s cukrem a rozdrobíme droždí. Promícháme tak, aby se rozpustilo. Přidáme olej a sůl. Na vodu nasypeme mouku, abychom hladinu zcela zakryli. Nyní…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Telecí maso očistíme, omyjeme, osolíme a potravinářským provázkem svážeme do úhledného tvaru. Váleček pak dobře obalíme v hrubozrnné hořčici rozšlehané s olejem. Uložíme…
Sušené houby si namočíme ve vodě, aby byly potopené a necháme je stát dokud je nebudeme potřebovat. Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme jí osmažit…
Dokonale nadýchaný, po rumu a citronu vonící, s mandlemi a rozinkami uvnitř. To je tento velikonoční věnec, který je vhodný zejména pro ty, co mají dietní omezení a…
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…
Upekla jsem roládu, promazala krémem a stočila. Těsto na kytku jsem rozdělila do dortové formy o prům. 22 cm a do nerezové misky, která měla okraj o stejném průměru…
Upekla jsem roládu, promazala krémem a stočila. Těsto na kytku jsem rozdělila do dortové formy o prům. 22 cm a do nerezové misky, která měla okraj o stejném průměru…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, ale je nejlepší je sníst…
Vyzkoušejte ozvláštnit běžnou přílohovou rýži přidáním sterilované kukuřice a aromatického medvědího česneku. Jednoduché, ale opravdu lahodné. Rýži si nejlépe vychutnáte…
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…