Bagetová veka se slaninou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

600 g polohrubé mouky
1 lžička soli
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
slanina podle každého
(na kostičky pokrájená, cca 150 g)
350 ml vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, odměříme přibližně 350 ml teplé vody a polovinu jí vlijeme do důlku. Přidáme trochu mouky a necháme 15 minut vzejít kvásek.

  2. Po této době přidáme k těstu zbytek vody a zpracujeme těsto, které se po chvíli už nelepí a bude pružné. Necháme ho 1 hodinu kynout.

  3. Pak těsto ještě jednou propracujeme, přisypeme kostičky slaniny, těsto rozdělíme na tři bochánky a z každého uválíme větší veku, dlouhou cca 35 cm.

  4. Necháme znovu kynout dalších 40 minut, dokud veka nezvětší svůj objem.

  5. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Nožem nebo nůžkami ozdobně nařízneme povrch a pečeme při 220 stupních v rozehřáté troubě přibližně 5 minut, pak snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších cca 15 minut

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Bagetová veka se slaninou

  • nanny nanny(neregistrovaný)

Tématické fráze: domácí veka na chlebíčky veka recept bagetová chlebíčková veka bagetová mouka peceme housky s anglickou slaninou

Zapomněl/a jsem heslo