Kuřecí maso se žampiony a pórkem na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.Přidáme nakrájený pórek a žampiony.Chvilku restujeme za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.Přidáme nakrájený pórek a žampiony.Chvilku restujeme za…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sojovku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Maso si omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme jí. Dále přidáme…
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka. V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta…
Kombinace šťavnatého kuřecího masa a jemné zeleninové omáčky přináší do vašeho jídelníčku lahodný a výživný pokrm, který potěší svou vyváženou chutí i snadnou přípravou.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petržele nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a medailonky…
Fazolky dáme vařit do lehce osolené vařící vody. Vaříme jen chvilku, každé fazolky jsou jiné, měly by být na skus. Hotové vytáhneme dáme do studené vody.Drobně…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Pikantní dýňová polévka vonící po kari, okořeněná chilli papričkou, vás zahřeje a postaví na nohy. Její příprava je jednoduchá a milovníci těchto hutných a sytých…
Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky. V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a…
Slepičí stehno, popřípadě jiné slepičí maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.Na másle orestujeme nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na…
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s…
Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a…
Různé masové směsi jsou k obědu velice oblíbené. Vyzkoušejte připravit smetanovou směs z dietního krůtího masa s čerstvým cukrovým hráškem, okořeněnou aromatickou…
Bulgur obsahuje spoustu vlákniny a minerálů. Kromě lahodné chuti stojí za zmínku i velmi rychlá příprava. Ochutnejte ho ochucený kari kořením, s kuřecím masem a hráškem,…
Jídla z jednoho pekáče si v dnešní uspěchané době získávají stále větší oblibu. Zde jsou místo klasických brambor nebo rýže použity těstoviny. Dokonale do sebe natáhnou…
Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. …
Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.Zabalíme do závitku,…
Potřebujete připravit slavnostnější oběd? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Kuřecí roláda, plněná mozzarellou a slaninou, je krásně šťavnatá a plná chuti.…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje tradici a paletu chutí a vůní, které zahřejí duši i žaludek. Tento pokrm je symbolem…
Tuto lahodnou krémovou jarní polévku si jistě oblíbíte. Delikátní medvědí česnek dodá polévce skvělou chuť i barvu, smetana ji zjemní a hrst nastrouhané oranžové mrkve…
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme maso, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, posypeme…