Pestrá rýže
Recept ještě nebyl hodnocenKrásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Máte-li rádi vymazleného vánočního kubu a stýská se vám po něm i jindy v roce, zkuste náš recept. Je to rychlejší a zjednodušená varianta. Bude brzy hotovo a chuť pokrmu…
Bulgur nejčastěji nalezneme v kuchyni středního Východu. Jedná se o lámaná pšeničná zrna a jeho příprava je velice snadná, navíc je dobře stravitelný. Vyzkoušejte jej…
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.V trošce vody…
V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, mlékem, rozšleháme a přivedeme k varu.Do vařící polévky vložíme sýr a společně…
Zelí nakrájíme na nudličky. Sádlo rozpustíme a cibuli s kmínem orestujeme dozlatova. Přisypeme zelí, orestujeme, přidáme těstoviny, houby a zalijeme vývarem. Vaříme…
Na rozehřátm másle a oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, zprudka orestujeme, osolíme, posypeme paprikami, necháme rozvonět / pozor - nepřipálit /…
Křepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil. Na dvou lžících másla jsem uškvařil na…
Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme předem namočené…
Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme a orestujeme.Přisypeme k …
Čas zrajících cuket s sebou nese recepty na jídla, kterým tato plodina vyloženě sluší. Například skvěle vychucená polévka udělá parádu na talíři a zasytí rychle hlad…
Květák má skvělou a jemnou chuť, která se dá dobře kombinovat. V tomto pokrmu ho ochutíme kokosem, zázvorem a kari, díky tomu bude mít jídlo exotický nádech. Pokrm…
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro…
Pečínku s opravdovou přírodní chutí masa si připravíte podle našeho receptu. Čekání na křupavé a dozlatova vypečené maso si zkraťte přípravou přílohy. Maso s glazovanou…
Bulgur obsahuje spoustu vlákniny a minerálů. Kromě lahodné chuti stojí za zmínku i velmi rychlá příprava. Ochutnejte ho ochucený kari kořením, s kuřecím masem a hráškem,…
Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí…
Maso nakrájíme na kratší nudličky a v misce smícháme s moukou, solí, pepřem a krájenými lístky rozmarýnu. Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli, přidáme maso a ze…
Takřka bezpracnou přípravu pokrmů vyhledává snad každá hospodyňka. A takovým pokrmem jsou i tato šťavnatá pečená stehna se žampiony, cibulí a slaninou. Spolu z jednoho…
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme hříbky pokrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. V hrnci přivedeme k varu…
Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme…
Paličky osolíme a opeříme. Ostatní koření a bylinky dáme do mísy, přidáme olej a promícháme. V marinádě obalíme paličky a necháme uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.…
Paličky osolíme a opeříme. Ostatní koření a bylinky dáme do mísy, přidáme olej a promícháme. V marinádě obalíme paličky a necháme uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.…
Na větší pánvi zahřejeme olej, necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené klobásy a opékáme dozlatova. Ke konci opékání přidáme česnek, ale pozor, nesmí zhořknout…
Maso osušené papírovou utěrkou nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.V hluboké pánvi na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli, přidáme maso a opečeme dozlatova…