Kukuřičná lahůdková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDo drůbežího vývaru (výborný je z kuřecích křidýlek) nasypeme mraženou kukuřici, na kostičky nakrájenou bramboru a mrkev. Provaříme cca 30 minut. Přidáme plátek másla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do drůbežího vývaru (výborný je z kuřecích křidýlek) nasypeme mraženou kukuřici, na kostičky nakrájenou bramboru a mrkev. Provaříme cca 30 minut. Přidáme plátek másla…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout. Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem…
Na větší pánvi zahřejeme olej, necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené klobásy a opékáme dozlatova. Ke konci opékání přidáme česnek, ale pozor, nesmí zhořknout…
Prsa nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa ze všech stran prudce osmahneme, pak do pánve přimícháme nasekanou šalotku a stroužky…
Na másle nebo oleji osmahneme na proužky nakrájené cibule, přidáme osolené kusy kuřete, které osmažíme z obou stran, posypeme paprikou a zalijeme slepičím vývarem, aby…
Tato jednoduchá krémová polévka z mrkve a brambor se skvěle hodí do chladných dnů, protože rychle zahřeje. Jemné polévce dodají říz smažené chilli papričky s česnekem.…
Bulgur obsahuje spoustu vlákniny a minerálů. Kromě lahodné chuti stojí za zmínku i velmi rychlá příprava. Ochutnejte ho ochucený kari kořením, s kuřecím masem a hráškem,…
Pečínku s opravdovou přírodní chutí masa si připravíte podle našeho receptu. Čekání na křupavé a dozlatova vypečené maso si zkraťte přípravou přílohy. Maso s glazovanou…
Kuskus s cuketou a kuřecím masem je lehké a výživné jídlo, které chutná i zasytí. Zelenina s bylinkami a česnekem dodá svěží chuť, zatímco šťavnaté kuřecí maso a voňavý…
Máte ještě stále dostatek cuket ze zahrádky? Pak oceníte tento recept na zapečenou quinou s cuketou. Krásně voní po česneku a díky přidání vajec a sýra je i poměrně sytá…
Na rozehřátm másle a oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, zprudka orestujeme, osolíme, posypeme paprikami, necháme rozvonět / pozor - nepřipálit /…
Připravíme si cibulovou jíšku, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání necháme změknout. Zalijeme mlékem a povaříme. Přidáme bujon a fazolky s nálevem . Necháme jen…
1. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout.…
Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí. Po…
Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo…
Cibuli nakrájíme na kostičky, krůtí maso na větší kostky, mírně osolíme. V hluboké pánvi na přepuštěném másle, opečeme cibuli a když začne zlátnout, přidáme maso a…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj očištěná játra. Orestujeme je, přidáme cibuli, nakrájenou na proužky a pokračujeme v restování. Osolíme a podlijeme…
V pánvičce rozehřejeme jednu lžíci másla, vložíme očištěné lišky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, mírně během dušení podlijeme vývaremV hlubší pánvi…
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a naklepeme zlehka přes mikroténový sáček. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme v chladu asi hodinku odležet. …
Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 min. vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. V hrníčku…
Na oleji přímo v pekáčku ve kterém budeme péct osmažíme z obou stran osolená stehna do zlatova(trochu jsem je přesekala a následně je vyndáme. Na tom samém oleji…
Slepičí stehno, popřípadě jiné slepičí maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.Na másle orestujeme nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou…