Barevné sojové nudličky s čínskou vůní

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 20 min + doba naložení 2 porce Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

Sojové nudličky 2 hrsti (asi 40 g)
Drůbeží vývar 400 ml (nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchané ve vodě)
sojová omáčka 2 lžíce
med 2 lžičky
koření na čínu 2 lžičky
sůl
cibule 1 ks
olej olivový 1 lžíce
česnek 2 stroužky
Zázvor čerstvý (kousek velký jako ten česnek)
solamyl 1 lžička
pórek
mrkev větší
voda 50 ml
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sójovou omáčku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat.

  2. Nabobtnalé nudličky vyjmeme z nálevu, ten nevyléváme a nakrájíme je na jemné nudličky (nemusí se). Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor.

  3. Na mírném plameni restujeme do sklovata, pak přidáme sojové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit.

  4. Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev.

  5. Lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá. Jako příloha se hodí rýže (já měla bazalkovou) i čínské nudle.

Poznámka

Po delší době jsem dostala chuť na sojové maso a protože je to bezva rychlovka, použila jsem ho do takéto směsi.

Med jsem použila smrkový - je tmavý a krásně voní, ale lze použít i klasický včelí.

Sojové maso používám nejraději od Bona Vity.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Barevné sojové nudličky s čínskou vůní

  • Ivana79 Ivana79

    Mirča,ja nemám také nádherné fotky ako ty:-8ale jedlo je výborné:-*:yes:Zeleninu som dala podľa mojich zásob,mám ešte v pivnici dve maslové dyne zo záhrady (to sú tie oranžové kúsky),dala som aj papriku a uhorku.Jedla som to s pohankou.Máš bod:-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Pěkný recept pěkně připravený, zelenina ani sojové maso se nerozpadají a je to lahoda pro oko :yes::-K.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Sojové maso mám ráda, nejlepší jsou pekingské nudličky od Bonavity.Moc fajn a pěkně popsaný recept:yes:.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi hodně líbí:-p+5:yes:A fotky jsou moc hezké:yes:já také fotím bez blesku,pokud není večer;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KMirko, souhlasím s tebou. Soj. maso je bezvadné, ale musí se umět připravit.Tvůj recept vyzkouším. Fotky jsou nádherné, ale to myslím u tebe jsou vždycky:-D+:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    mirca75: Co se týká focení, tak Miruš, už v Blesku-(časopisu) psali, co se týká focení, tak pokud možno blesk vynechat!! Od té doby si nastavuji focení bez blesku taky. Někdy to stejně bleskne, když ani venku není moc světla a někdy je to docela na škodu.;-)
    Co se týká sojových nudliček, opravdu je to o úpravě. Jak píšeš, že třeba přidat k vepřovým nudličkám, tak úplně super je soju přidat k játrům;-). Kdysi jsem dělávala naloženou čínu-viz (Ćína, nebo Čína z býčích žláz) z jater a vždycky jsem to dala půl na půl se sojovými nudličkami. Játra jsou hodně šťavnatá, vsáknou do soji a nepoznáš rozdíl. Nejlépe nechat naložené přes noc. Děcka to milovaly, ale Láďa to nejí, tak to teď nedělám.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuju vám za milé komentíky:-). U nás sojové maso jako takové jím jen já, ale když dělám vepřové nudličky jako minutku, tak klidně přidám část sojových a nikdo nic nenamítá;-). Mám ráda, když je sojové maso nakrájeno jemněji, ale v sojovém guláši mi ty kostky nevadí. U sojového masa je fajn, že se dá dělat na tisíc způsobů a je kombinovatelné skoro se vším. A taky je cenově super - za balení (80 g) dám 14,- Kč a je z toho až pět jídel;-). Někdo sojové maso nemusí, protože je prý jako "žvýkačka", ale při správné úpravě je šťavnaté a jemné...
    Cathleen:-) moc ráda Tě zase vidím:-K a děkuju za pochvalu:-K. Kdyby jsi viděla čím fotím - nefunguje blesk,..., ale snažím se:-).

    Odpovědět

  • maris maris

    U nás rodina rezolutně a jednou pro vždy sojové maso odmítla, ale vypadá to nádherně:yes::-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    souhlas s cathleen...taky sojové maso ee,ale tato fotka je táák krásná,že bych to snad i ochutnala..a to rovnou ze skla:-8:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bobina1 Bobina1

    Můj muž nesnáší sojové maso, takže ho nedělám a nikdy jsem nevyhledával recepty, ale tohle vypadá fakt moc dobře :-), vyzkouším, nakrájim soju na maličké kousky, třeba mu to bude chutnat :-? a když ne, zbyde víc pro mě.. :-p:-D dávám si do oblíbených a někdy určitě zkusím, díky :-):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • monikaK monikaK

    Dneska mám příšernou žravou:-8,tak je škoda,že nemám před sebou plný talíř této dobroty:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nádherné fotky :-O:yes::yes:
    Dělávám podobně :-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OMiri, přiznej, že je to ofoceno z nějakého časopisu! :-DSójové maso moc nedělávám, recept tedy nehodnotím, ale nahlas tleskám nádherným fotkám!:-!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sojové nudličky sojové nudličky recept recept na sojové nudličky sojové nudličky recepty sojové nudličky na pekingský způsob pekingské sojové nudličky, recepty sojove nudlicky - recept recepty sojové nudličky cina ze sojovych nudlicek recept sójové nudličky recepty na sojové nudličky jak upravit sojove maso nudličky pekingské nudličky sojové nudličky příprava nejlepší recepty ze sojového masa pekingské sojové nudličky recepty ze sojovych nudliček sójové nudličky s rýží sojové maso bona vita vepřové nudličky po čínsku

Zapomněl/a jsem heslo