Vepřové na paprice protkané anglickou slaninou a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenMaso prošpikujeme anglickou slaninou, mrkví a okořeníme soli a pepřem. Orestujeme na sádle v litinovém pekáči ze všech stran, aby se zatáhlo, maso dáme stranou a na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso prošpikujeme anglickou slaninou, mrkví a okořeníme soli a pepřem. Orestujeme na sádle v litinovém pekáči ze všech stran, aby se zatáhlo, maso dáme stranou a na…
Očištěná líčka od blan rozkrojíme na dvě poloviny, osolíme a opepříme je.V pomalém hrnci při teplotě 140°C orestujeme na rozehřátém sádle na kostičky nakrájenou cibuli…
Luštěniny jsou skvělou potravinou. Jsou nutričně vysoce hodnotné a lehce se připravují. Jediné, na co musíme pamatovat, je včasné namočení. Jen tak budou po uvaření…
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby…
Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme. Na dno…
Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Léto nepřeje příliš složitému vaření. Hodí se mít předpřipravené suroviny v zásobě. Například zredukovaný vepřový vývar dobře poslouží jako základ pro chutnou cuketovou…
Pokud si přejet, aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku. Připravená z vepřového vývaru, krásně voní po…
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Krkovici nakrájíme na 250 g velké plátky, okořeníme, necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu a poté zaprášíme mírně moukouDo pekáčku vymazaného sádlem dejte krkovičku…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Použít můžeme i koupenou předvařenou řepu.Na oleji orestujeme pokrájené…
Vepřovou plec nebo kýtu nakrájíme na větší kostky a dáme s najemno nakrájeným česnekem restovat na dozlatova osmahlou cibulku.Přidáme nastrouhaný zázvor, zelenou kapii,…
Na polévku použijeme vývar, například ze silvestrovského ovaru, který jsme vařili dle vlastních zvyklostí. Já přidávám do vody k masu menší cibuli s vrchní slupkou, nové…
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách…