Ořezaný vepřový gulášek v PH

Vepřové maso Doba přípravy: 4 1/2 hodiny v PH 10 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 4 1/2 hodiny v PH 10 názorů

Suroviny 6 porcí

1000 g vepřového ořezu (výřezu)
100 g libovější slaniny
2-3 cibule
3 stroužky česneku
1 malá feferonka
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
2 jalovčinky
1 lžíce rajčatového protlaku
gulášové koření (Kotány)
vepřový vývar (nebo hovězí)
ze 2 krajíců chleba střídka
mletá paprika (kdo rád ostré, dá i pálivou)
dost majoránky
kmín celý
pepř
sůl
250 ml světlého piva (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme.

  2. Na dno keramické nádoby, dáme slaninu, cibuli, česnek, pak maso a na něj veškeré koření, feferonku nakrájenou nadroboučko, protlak, osolíme a zalijeme vývarem tak, aby byl rovně s masem.

  3. Vaříme na High kolem 4 hodin. Guláš můžeme dělat samozřejmně klasicky v hrnci!

Poznámka od kuchařky

Musím se vám přiznat, já jsem se do ořezu/výřezu zamilovala a moc ráda z něj vařím. Maso je výborné, z různých částí prasete kde jsou kosti a tak je chuťově trochu míchané a to právě dá tomu masu tu dobrou chuť.

Jeden den jsem podávala s těstovinama a druhý den byly knedle.

Komentáře k receptu Ořezaný vepřový gulášek v PH

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Sakriš, ten vypadá moc dobře, kde vzit ale ty ořezy- dala bych si mnamka:-K:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super guláš:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    yanull:Tak já si talíř přistrčím veřejně;-)a pořádně hluboký:-D:-D
    Bibinko,nepohrdla bych:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Taky mám ráda ořezy tento gulášek nemá chybu:yes::yes:+5

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nadi, u nás v republice se dělá vše nenápadně, tak to zkouším i já, už jsem nenápadná ouplně celá ;-):-)):-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    yanull::-D:-D noo.. hlavně nenápadně;-):-8:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jani, vidím, že PH u Tebe nezahálí a tak to má být;-), moc hezky ho krmíš a jsou z něj samé dobrůtky, této nevyjímaje:-p, hned bych si přistrčila nenápadně talíř, jako předvoj posílám bodík:-p:-K:yes:+4

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mňamkový gulášek:-p:-p;-) a ta poslední fotečka je nej:-8;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    bibinko, ořezy nemají chybu...taky je moc ráda kupuju...a tento guláš je teprve bez chyby...:-):yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    vypadá dobře..dělala jsem dnes guláš na paprikách;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: gulášek vepřový vepřový gulášek vepřový guláš v ph segedínský gulas vepřový výřez recepty vepřový vývar v ph co delat s ostrym gulasem domácí gulašek vepřový guláš z ph nej gulasek recepty na veprovy výřezy guláše v ph jaké ph ma moč veprovy vyrez recept veprovy gulas nej gulas s veprovych vyrezu www vařime vepřovi vyřez co se da delat s moc ostrym gulasem veprovy gulas y ph dobrý vepřový gulášek