

Ořezaný vepřový gulášek v PH
Suroviny 6 porcí
- 1000 g vepřového ořezu (výřezu)
- 100 g libovější slaniny
- 2-3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malá feferonka
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 2 jalovčinky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- gulášové koření (Kotány)
- vepřový vývar (nebo hovězí)
- ze 2 krajíců chleba střídka
- mletá paprika (kdo rád ostré, dá i pálivou)
- dost majoránky
- kmín celý
- pepř
- sůl
- 250 ml světlého piva (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme.
Na dno keramické nádoby, dáme slaninu, cibuli, česnek, pak maso a na něj veškeré koření, feferonku nakrájenou nadroboučko, protlak, osolíme a zalijeme vývarem tak, aby byl rovně s masem.
Vaříme na High kolem 4 hodin. Guláš můžeme dělat samozřejmně klasicky v hrnci!
Poznámka od kuchařky
Musím se vám přiznat, já jsem se do ořezu/výřezu zamilovala a moc ráda z něj vařím. Maso je výborné, z různých částí prasete kde jsou kosti a tak je chuťově trochu míchané a to právě dá tomu masu tu dobrou chuť.
Jeden den jsem podávala s těstovinama a druhý den byly knedle.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořezaný vepřový gulášek v PH
-
Sakriš, ten vypadá moc dobře, kde vzit ale ty ořezy- dala bych si mnamka
-
super guláš
-
yanull:Tak já si talíř přistrčím veřejně
a pořádně hluboký
Bibinko,nepohrdla bych+6
-
Taky mám ráda ořezy tento gulášek nemá chybu
+5
-
Nadi, u nás v republice se dělá vše nenápadně, tak to zkouším i já, už jsem nenápadná ouplně celá
-
yanull:
noo.. hlavně nenápadně
-
Jani, vidím, že PH u Tebe nezahálí a tak to má být
, moc hezky ho krmíš a jsou z něj samé dobrůtky, této nevyjímaje
, hned bych si přistrčila nenápadně talíř, jako předvoj posílám bodík
+4
-
mňamkový gulášek
a ta poslední fotečka je nej
-
bibinko, ořezy nemají chybu...taky je moc ráda kupuju...a tento guláš je teprve bez chyby...
-
vypadá dobře..dělala jsem dnes guláš na paprikách