Kapustová polévka s pohankou a slaninovými škvarečky

Angel 666 Kuchařka:

Polévky 5 názorů

55

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
1/2 pórku
1 větší mrkev
2 brambory
3 stroužky českého česneku
1/2 hrnku pohankové lámanky
olej
zeleninový vývar
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
libeček
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.
    V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme restovat. Po chvilce přidáme plátky česneku, zalijeme vývarem a přihodíme nakrájené brambory.
    Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a necháme vařit.

  2. Když je všechna zelenina i brambory měkké, rozmixujeme ponorným mixérem, ale jen krátce, aby nám v polévce ještě zůstaly větší kousky.
    Do polévky přimícháme majoránku, nasekaný libeček a pohankovou lámanku.
    Jakmile se polévka opět začne vařit, vypneme ji a necháme přiklopenou 20 minut v klidu, aby pohanka změkla.
    Po této době promícháme a můžeme servírovat.

  3. Anglickou slaninu nakrájíme na malé proužky a na pánvi ji opečeme dozlatova. Vypečený tuk necháme vsáknout do papírové utěrky.
    Slaninovými škvarečky doplníme každou porci polévky na talíři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kapustová polévka s pohankou a slaninovými škvarečky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kapustová polévka s anglickou

Zapomněl/a jsem heslo