Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou

Polévky Doba přípravy: 70 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Polévky Doba přípravy: 70 0 názorů

Suroviny 2 porce

1 hrst bílých fazolí
50 g uzeného
1 mrkev
50 g celeru
50 g pórku
25 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 brambora
150 g krup
40 ml smetany ke šlehání
sůl,pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole zalij vodou a nech přes noc v ledničce namáčet.
    Uzené maso nakrájej na centimetrové kostičky. Mrkev a celer očisti a také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na půlcentimetrová kolečka.

  2. V hrnci rozpusť máslo, přidej nakrájenou zeleninu a asi 5 minut osmahni. Popraš mouku, osmahni další 2 minuty a zalij vývarem. Přidej uzené maso, namočené fazole a bobkový list.

  3. Oloupej brambory a nakrájej je na kostky. Přidej je spolu s kroupami do hrnce, zahusti smetanou a vař, až bude vše měkké.
    Nakonec dochuť solí a pepřem.

Komentáře k receptu Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.