Cizrnová polévka s mangoldem

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

100 g cizrny
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky koriandru
1 lžička ostrého kari koření
špetka chilli a sůl
1 l zeleninového vývaru
3 brambory
400 g mangoldu
1 lžíce kukuřičného škrobu
150 ml smetany
2 lžíce citronové štávy

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme 100 g cizrny a druhý den ji uvaříme v čisté vodě doměkka.

  2. Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, okořeníme dvěma lžičkami drceného římského kmínu, dvěma lžičkami mletého koriandru, lžičkou ostrého kari, špetkou chilli a ještě chvíli opékáme. Přilijeme litr vývaru, přidáme tři pokrájené brambory, osolíme a čtvrt hodiny vaříme.

  3. Pokrájíme 400 g mangoldových listů a přidáme je do polévky, vaříme ještě pět minut. Smícháme lžíci kukuřičného škrobu se 150 ml smetany, přidáme do polévky, necháme přejít varem, ochutíme citronem a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj - Jíme zdravě

Komentáře k receptu Cizrnová polévka s mangoldem

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Už sa teším, až mangold na záhrade bude použiteľný, zatiaľ len klíči. :-D Pekný recept, vyskúšam. ;-)

    Odpovědět