Vepřové po selsku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli společně opékáme, pak osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zeleninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli společně opékáme, pak osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zeleninu…
Maso omyjeme, osušíme nakrájíme na kostky a dáme restovat do rozehřáté pánve se sádlem. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme za občasného promíchání, až je maso ze všech…
Uzeninu, brambory, žampiony a papriku na krájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli dozlatova a přidáme česnek. Po zamíchání přisypeme…
Do rendlíku nalijeme vývar a přidáme černou čočku. Osolíme a uvedeme do mírného varu, při kterém za občasného míchání regulujeme po dobu 30 minut varu množství vývaru.…
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony…
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále spotřebovávat. Celer…
Zpěníme cibuli, na kterou pak přidáme papriku. Krátce zarestujeme, přidáme fazole, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájené uzené maso.Podlijeme vývarem dle potřeby a…
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra…
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a…
Toustový chléb natrháme na kousky a namočíme do mléka, pak vymačkáme, přidáme k masu, osolíme, okořeníme, přidáme mouku a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme…
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté osolíme, opepříme a opečeme na másle. Udržujeme teplé. Ze tří lžic másla a tří lžic mouky upražíme bledou…
Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu…
Cibuli nakrájíme na kroužky, které osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme drobně nakrájené maso, které vaříme do měkka. Ke konci vložíme do polévky kostičky…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…
Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme. Přidáme mletou sladkou…
Na másle si zpěníme cibulku,až zesklovatí, přidáme koření a houby. Takto dusíme asi minutu. Pak podlijeme vývarem a opět dusíme. Když jsou houby měkké, přidáme smetanu…
Plátky masa hřbetem ruky naklepeme a nařízneme na okrajích. Mírně osolíme, opepříme a vetřeme prolisovaný česnek.Sýr nastrouháme na jemných slzičkách a rozdělíme na dva…
Maso nakrájíme na silnější plátky. Jemně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Odložíme ho bokem.Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na…
Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, bobkové listy, nové koření, papriku a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.Hotové maso vyjmeme,…
Maso: Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, čl soli a uvedeme k varu. Vkládáme připravené maso,…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Maso smícháme se sójovkou a olejem. Necháme cca půl hodinky v pokojové teplotě uležet.Rozpustíme sádlo a…
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony nakrájené na kousky a kmín. Restujeme asi 5-7 minut.Ve vývaru rozmícháme mouku a přidáme k…
Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Václav Noid Bárta: Po večírcích mi bývalo špatně, teď mám díky správnému jídlu energie na rozdávání. Smažák si ale stejně dám s chutí
Vlašské na mozek, mandle pro větší prsa: Druhy ořechů podle jejich zdravotních benefitů
Právě frčí pop-up restaurace: Kulinářské speciality ochutnáte v galerii, na hřišti i u sousedů na zahradě. Co pro to udělat?