Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na hlívě ústřičné

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 945 kJ /
1 421 kcal
Bílkoviny15,22 g
Tuky128,30 g
Vláknina20,78 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy27,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme (nenaklepáváme). Krok 2: Na másle rozškvaříme kostičky slaniny a maso na nich opečeme dozlatova z obou stran. Krok 3: Přisypeme nasekanou červenou cibuli a orestujeme. Přidáme kousky hlívy, promícháme, dobře prohřejeme a zalijeme vínem. Krok 4: Necháme odpařit alkohol a ve chvíli, kdy ve výparu zmizí kyselost, přilijeme vývar. Krok 5: Ochutíme česnekovo-bylinkovým kořením, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 6: Hotové kousky masa vyjmeme a šťávu zredukujeme. Odstavíme z plotýnky, přidáme nasekanou petrželku a kousek másla. Krok 7: Když se roztaví, vše promícháme se zakysanou smetanou. Krok 8: Dochutíme solí, pepřem, česnekovým kořením, případně zastříkneme citrónovou šťávou.

Zveřejněno 16. 2. 2011

Poznámka autorky Eliza

Inspirace v knize Vaření v přímém přenosu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na hlívě ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/89P3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na hlívě ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/89P3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

No tohle je dobrota, tam není nic co bych neměl rád.;-);-);-)

Děkuju za milé komentíky a těším se, až někdo uvaří a sdělí svoje dojmy. :-)
Já jsem se učila vařit na králičím mase (u rodičů bývalého manžela jsme toho měli plný mrazák a na nic jiného jsme neměli) a byla to docela dobrá škola...králičí je tvárné, variabilní a tak dobré, jak mu to kuchař dopřeje a umožní...

Škoda, že už nemám králíka, hned bych vyzkoušela:yes::-p+

Eli,nádhera.Králík na hlívě,prima.:-p:yes::yes:

:yes: moc pěknej králík, předevčírem jsem taky dělal králíčka na citronové trávě ale tenhle bude určitě lepší;-)

Tak já bych mohla králíka, hlívu bohužel ne, to by nedopadlo dobře:-S ale určitě by se to dalo nahradit jinou houbičkou ne?:-)):yes:

:yes: králíka mám ráda, chystám se na něj taky, čeká na mě v lednici:-)
Recept vypadá moc dobře:yes::-K

Jojo, tak to bych Eli mohla:-p:yes:

vypadá to velmi chutně, to musím zkusit. Ale tuším s kuřecím...:yes:

to může býti dobrota:-p+1:yes:

nádherné fotečky :yes:

Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty, kralik s hlivou ustricnou, králík recepty, hlíva ústřičná do mrazáku, kralik s hlivou, kralík na hlívu ústřičnou, kraliknahlive, hlíva ústřičnå mrazåk, hlíva do mrazáku, králík na hlíávě, hlívy ústřičné do mrazáku, jak hlivu ustricnou na mrazak, recept na králíka, kralik na smetane s hlívou ústřičnou, králík top recepty, kralík na hlívách, recept z hlivy ustrcne, hlíva ústřičná zakysaná smetana, recepty z králíka, co uvařit z hlívy ústřičné

Suroviny:
stehno králičí, hlíva ústřičná, slanina anglická vcelku, cibule červená, smetana zakysaná, máslo, koření na králičí maso, vývar, víno bílé, petrželka zelená, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu