Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 19 názorů

Suroviny

500 g hovězích plátků (roštěnky nebo váleček)
1 cibule
300 ml vývaru
2 lžíce naložených brusinek + 4 lžičky brusinek k servírování
2 lžíce hladké mouky
hrubě mletý pepř
150 g Hermelínu
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, nařízneme okraje, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet několik hodin nebo do druhého dne v chladu. Nejméně hodinu před tepelnou úpravou přendáme do pokojové teploty.

  2. V kastrolu nebo vyšším pekáči, který lze vložit do trouby, orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli na olivovém oleji.

  3. Zasypeme hladkou moukou, usmažíme jíšku a zalijeme teplým vývarem tak, abychom vytvořili řidší omáčku.

  4. Přidáme dvě lžíce brusinek, prošleháme a udržujeme na nízké teplotě v bodu varu.

  5. Rozpálíme steakovou pánev a trochu ji zacákneme olejem. Vkládáme plátky masa, opečeme je z obou stran dohněda a opečené překládáme do cibulovo-brusinkového základu.

  6. Výpek z masa zasypeme další lžičkou mouky, prosmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Vzniklou šťávu přilijeme k masu. Osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 160°C, kde pečeme zhruba dvě hodiny.

  7. Poté maso poklademe plátky Hermelínu, zvýšíme teplotu v troubě a necháme sýt roztavit. Při servírování na každý plátek s hermelínem vrstvíme lžičku zavařených brusinek. Podáváme s různě upravenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 464 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce

  • Jitka J. Jitka J.

    Moc dobré:-p! Přidávám foto - i když není tak dokonalé jako autorčino.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Teď jsem tenhle recept objevila, du úterka mám navařeno, ve středu mám díky tomuto receptu co vařit. Hovězí maso mám doma stále.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Veronika09 Veronika09

    Hmm, to vypadá slušně. Ta kombinace musí být parádní. Určitě vyzkouším.

    Odpovědět

  • dousabel dousabel

    Vypadá to luxusně :-p a právě hovězí maso je bezva nápad :yes: , mám doma dva chlapy, tak to příští víkend určo prubnu :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji, budu ráda, když si podle receptu pochutnáte...:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Eli, to je nádhera! Rozhodně ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkouším. Hovězí je moje nejoblíbenější maso, takže vyzkouším Tvou úpravu. . . :-p:-K:yes:+

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Vapadá to nádherně, ukládám, boduji :-K:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krááása, hned bych si dala:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • rebeka rebeka

    náramně to vypadá a jistě i tak chutná;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za body a komentáře.:-K V téhle úpravě jsem měkkoučké hovězí dostala i do dcery, která ho dost často odmítá.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nádhera:-K+10:-p:yes:

    Odpovědět

  • Majdula Majdula

    :-p to musí být žrádýlko!!! ukládám a letím do řezníka Y:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, moc pěkné, bezvadná volba, chutné jsou i fotky a má to šťávu, což je pro mne skvělý. Máš 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    To musí být dobrota :yes:;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: brusinková omáčka k masu brusinková omáčka recept brusinková omáčka k hermelínu brusinková omáčka hermelínová omáčka k masu maso v brusinkove omáčce hovězí plátky brusinková omáčka na maso maso na brusinkove omacce brusinková omáčka k masu recept hovězí plátky s hermelinem omáčka plátky hovězí s brusinkami a hermelínem vepřové maso na brusinkové omáčce pekne hovezi hovězí plátky s hermelínem a brusinkami mandlovo brusinková omáčka maso s brusinková omáčka a hermelínem maso plněné hermelínem, brusinková omáčka brusinková omáčka k vepřovému masu

Zapomněl/a jsem heslo