

Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce
Suroviny 4 porce
- 500 g hovězích plátků (roštěnky nebo váleček)
- 1 cibule
- 300 ml vývaru
- 2 lžíce naložených brusinek + 4 lžičky brusinek k servírování
- 2 lžíce hladké mouky
- hrubě mletý pepř
- 150 g Hermelínu
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Hovězí plátky naklepeme, nařízneme okraje, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet několik hodin nebo do druhého dne v chladu. Nejméně hodinu před tepelnou úpravou přendáme do pokojové teploty.
V kastrolu nebo vyšším pekáči, který lze vložit do trouby, orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli na olivovém oleji.
Zasypeme hladkou moukou, usmažíme jíšku a zalijeme teplým vývarem tak, abychom vytvořili řidší omáčku.
Přidáme dvě lžíce brusinek, prošleháme a udržujeme na nízké teplotě v bodu varu.
Rozpálíme steakovou pánev a trochu ji zacákneme olejem. Vkládáme plátky masa, opečeme je z obou stran dohněda a opečené překládáme do cibulovo-brusinkového základu.
Výpek z masa zasypeme další lžičkou mouky, prosmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Vzniklou šťávu přilijeme k masu. Osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 160°C, kde pečeme zhruba dvě hodiny.
Poté maso poklademe plátky Hermelínu, zvýšíme teplotu v troubě a necháme sýt roztavit. Při servírování na každý plátek s hermelínem vrstvíme lžičku zavařených brusinek. Podáváme s různě upravenými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky s taveným Hermelínem v brusinkové omáčce
-
Moc dobré
! Přidávám foto - i když není tak dokonalé jako autorčino.
-
Teď jsem tenhle recept objevila, du úterka mám navařeno, ve středu mám díky tomuto receptu co vařit. Hovězí maso mám doma stále.
-
Hmm, to vypadá slušně. Ta kombinace musí být parádní. Určitě vyzkouším.
-
Vypadá to luxusně
a právě hovězí maso je bezva nápad
, mám doma dva chlapy, tak to příští víkend určo prubnu
-
Děkuji, budu ráda, když si podle receptu pochutnáte...
-
Eli, to je nádhera! Rozhodně ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkouším. Hovězí je moje nejoblíbenější maso, takže vyzkouším Tvou úpravu. . .
+
-
Vapadá to nádherně, ukládám, boduji
-
krááása, hned bych si dala
-
-
náramně to vypadá a jistě i tak chutná
-
Moc všem děkuji za body a komentáře.
V téhle úpravě jsem měkkoučké hovězí dostala i do dcery, která ho dost často odmítá.
-
Nádhera
+10
-
to musí být žrádýlko!!! ukládám a letím do řezníka Y
-
Eli, moc pěkné, bezvadná volba, chutné jsou i fotky a má to šťávu, což je pro mne skvělý. Máš 6.bod
-
To musí být dobrota