Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně…
Do misky dáme tofu a namočíme ho do sojové omáčky. Potom osmažíme na pánvi zázvor a česnek, přidáme tofu a chvíli smažíme.Přidáme směs čínské zeleniny a krátce…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vložíme nakrájenou šalotku, krátce…
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem , promneme a dobře promícháme s masem, drobně nakrájenou cibulí, vejcem, jogurtem, pepřem, solí a dvěma lžícemi hladké mouky.…
Zapneme troubu na rozehřátí. V širším kastrolu ke kterému máme i pokličku,rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou…
Maso nakrájíme na silnější plátky. Jemně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Odložíme ho bokem.Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na…
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.Když je maso…
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým…
Krevety alespoň hodinku nebo dvě předem naložte do marinády smíchané z uvedených surovin, bylinky do ní najemno nasekejte. Pořádně je obalte a nechejte odpočívat v…
Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na…
Maso nakrájíme na kousky a dusíme s paprikou, solí a částí vývaru asi 10 minut.K masu přidáme rýži a podlijeme zbytkem vývaru.Přikryjeme poklicí a dusíme v troubě, až…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Olej promícháme se solí a pepřem tak, aby vznikla hustá kašička (proto volíme dle chuti a nelze upřesnit množství). Maso nakrájené na sousta promícháme s touto směsí a…
Maso nakrajet na mensi kosticky a restovat na sadle. Kdyz je maso zatahle, pridat jemne pokrajenou cibuli a nasekany cesnek. Chvili spolecne michat na prudko, pridat…
Rybí filé osolíme, poprášíme hladkou moukou, okořeníme zázvorem a vložíme na pánev s rozškvařenou slaninou (můžeme přidat trošku oleje) a po jedné straně opečeme. Poté…
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, uzeném špeku nebo oleji lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,…
Na trošce tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme následně osmažit i pokrájené uzené maso. Přidáme drcený kmín a nasekaný česnek, promícháme,…
Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach …
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout cca 30 minut, ale už…
Lososa osolíme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v maximálně rozehřáté troubě 10 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky, česnek nastrouháme…
Vývar nebo vodu přivedeme k varu a pomalu vsypeme polentu, pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Bude nejspíš velmi hustá, proto ji v případě potřeby můžete…
Všetky suroviny na mäsovú zmes dobre premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky hrubé asi 1 cm. Na suchej panvici opečieme z oboch strán, aby zmäkli. Plátky…
Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené.Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo drobně…
Namícháme směs koření (návod je orientační, můžeme přizpůsobit své chuti) nebo můžeme koupit hotovou směs. Mleté kuřecí maso promícháme se solí, kořením a solamylem.…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Hit podzimu: Skořicové šneky! Jednoduchý recept, se kterým je hravě zvládnete
Pět nejlepších podzimních polévek: Vydatná dršťková nebo frankfurtská s párkem zasytí i velké jedlíky, zelňačka voní klobáskami
Božský rebarborový koláč: Vyzkoušené triky, jak na skvělý moučník, který milují v Kanadě