Pikantní medová žebra
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 460 kJ / 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 2,50 g |
| – nenasycené | 5,20 g |
| –– mononenasycené | 4,20 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Vepřová žebírka se již dávno přesunula z běžných polévek a vývarů na gril nebo do pekáče. Dobře okořeněná a upečená žebra jsou lahůdkou a chutnají dětem i dospělým. Díky…
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť.…
Hledáte tip na chutný a nenáročný pokrm? Pečená uzená žebra jsou přesně tím, co hledáte. Stačí rychlá marináda a pak jen nechat žebra dozlatova upéct v troubě. S chlebem…
Pečená žebra jsou skvělou pochoutkou nejen na oběd, ale také na oslavu nebo třeba k pivu. Jednotlivé kousky žeber jsou nejprve uvařené s kořením doměkka. Následně je…
Měkká a šťavnatá žebírka s dokřupava opečenou kůrčičkou přímo lákají k obírání masa od kosti. Výborné chuti dosáhneme marinádou z piva, rajčatového protlaku a sójové…
Žebírka nasolíme, vetřeme česnek a opepříme. Vyhřejeme troubu na 200 st. Podlijeme trochou vody, přidáme sádlo a nakrájenou cibulí. Pečeme přikryté téměř do měkka.Když…
Ingredience na marinádu pořádně promícháme, žebírka skládáme do pekáče a každé zvlášť mašlovačkou potíráme. Necháme přes noc marinovat. Pečeme asi hodinu zakryté,…
Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno.Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí…
Šťavnatá žebírka v příjemně sladké medové marinádě jsou ideálním pohoštěním k společnému posezení s přáteli u fotbalu či hokeje. Skvělým doplňkem bude kváskový chléb,…
Dobrota pro pořádné chlapy? Jednoznačně pečená žebra! Aby byla šťavnatá, chce to nejen kvalitní maso od řezníka, ale také vychytanou marinádu a správný postup přípravy.…
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Tato pečená vepřová žebírka potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečte je tak, aby každý kousek dosáhl dokonalé šťavnatosti a křupavosti. Pak se stane pochoutkou na…
Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového žebírka a jemných žampionů. Tento pokrm spojuje křehké maso s bohatou houbovou omáčkou, která je dochucená aromatickým…
Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Pečená vepřová žebra jsou dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlíme skvělou pochutinu. Maso propečené doměkka dochutíme marinádou z medu, zázvoru a koření.…