Pikantní medová žebra
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 460 kJ / 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 5,20 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Vepřová žebírka se již dávno přesunula z běžných polévek a vývaru na gril nebo do pekáče. Dobře okořeněná a upečená žebra jsou lahůdkou a chutnají dětem i dospělým.…
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť.…
Ingredience na marinádu pořádně promícháme, žebírka skládáme do pekáče a každé zvlášť mašlovačkou potíráme. Necháme přes noc marinovat. Pečeme asi hodinu zakryté,…
Měkká a šťavnatá žebírka s dokřupava opečenou kůrčičkou přímo lákají k obírání masa od kostí. Výborné chutě dosáhneme skvělou marinádou připravenou z piva, rajčatového…
Pečená žebra jsou skvělou pochoutkou nejen na oběd, ale také na oslavu nebo třeba k pivu. Jednotlivé kousky žeber jsou nejprve uvařené s kořením doměkka. Následně je…
Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno.Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí…
Žebírka nasolíme a okořeníme dle chuti. Já použil pouze pepř, ale vhodný je i drcený kmín, mletá paprika, česneková pasta... Vše dle vlastní chuti.Okapané zelí dáme do…
Tato pečená vepřová žebírka potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečte je tak, aby každý kousek dosáhl dokonalé šťavnatosti a křupavosti. Pak se stane pochoutkou na…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Dobrota pro pořádné chlapy? Jednoznačně pečená žebra! Aby byla šťavnatá, chce to nejen kvalitní maso od řezníka, ale také vychytanou marinádu a správný postup přípravy.…
Žebra jsem osolil, přidal jsem nakrájený česnek, cibuli , posypal harissou, celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření, 0,5 litru bílého vína. Dáte do předem vyhřáté…
Šťavnatá žebírka v příjemně sladké medové marinádě jsou ideálním pohoštěním k společnému posezení s přáteli u fotbalu či hokeje. Skvělým doplňkem bude kváskový chléb,…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Objevte lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového žebírka a jemných žampionů. Tento pokrm spojuje křehké maso s bohatou houbovou omáčkou, která je dochucená aromatickým…
Pečená vepřová žebra jsou dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlíme skvělou pochutinu. Maso propečené doměkka dochutíme marinádou z medu, zázvoru a koření.…
Žebírka nasolíme, vetřeme česnek a opepříme. Vyhřejeme troubu na 200 st. Podlijeme trochou vody, přidáme sádlo a nakrájenou cibulí. Pečeme přikryté téměř do měkka.Když…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Grilovaná vepřová žebírka, to je jídlo pro pořádné chlapáky. Křehké a šťavnaté maso, okořeněné barbecue kořením, vaše drahá polovička určitě ocení. K žebírkům podáváme…
Předehřejeme troubu na 220°C.Do hrnce s vodou dáme hrst provensálských bylinek, vodu osolíme.Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.Během vaření si…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…