Adamova žebra-kosti

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: i s pečením asi 60 minut individuální Vepřové maso 39 názorů

Suroviny

masitá žebra z bůčku
( nebo kosti z kotlet množství zcela individuální)
2-3 lžičky koření (Adamova žebra)
3 lžíce olivového oleje
5-6 stroužků česneku (podle chuti)
kmín
kouřová sůl podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.

  2. Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě - čas podle množství - cca 50-60 minut a obracíme.

  3. Těsně před dokončením, když už mají krásnou zlatavou barvu, mírně posolíme kouřovou solí a ještě pár minut pečeme.

  4. Přílohu dáme podle chuti, brambory, zeleninu, nebo jen chléb.
    Takto připravená žebírka můžeme samozřejmě i grilovat a právě teď je to aktuální.

Poznámka

Jsem si vědoma, že to není žádný převratný recept, ale venku je krásně a tak myslím, že se to hodí. Navíc, včera jsem konečně sehnala koření Adamova žebra a musím říct, že mne svou chutí a pikantností hodně překvapilo. Je skvělé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 553 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Adamova žebra-kosti

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Eliza: díky;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak Jani, realizováno, je to bašta. Posílám ještě fotečku.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Chef Mira: díky moc;-), zrovna dnes ho použiji na kosti ze zabíječky;-)

    Odpovědět

  • Chef Mira Chef Mira(neregistrovaná)

    Tento receptik je uzasny pani Remkova!!:yes:

    Odpovědět

  • DODATEK DODATEK(neregistrovaný)

    Je lepší se vyhnout:
    E 621 - glutamansodný
    Zdraví škodlivá přísada!!
    Může být take přičinou alergie

    E 341 - fosforecnan vapenaty
    Pouzuvejte co nejmene,
    ve vetsich davkach skodi.

    Odpovědět

  • Chef Mira Chef Mira(neregistrovaná)

    Proc si to koreni nenamichate sami? :yes: Vzdyt v te zakoupene smesi se nachazi take E621, E341!!:no::-((:-((

    Odpovědět

  • vysokoškolák David: já taky a moc:-8

    Odpovědět

  • vysokoškolák David vysokoškolák David(neregistrovaný)

    Převratných receptů je až spoustu. O to více si vážím Vašeho receptu a jsem rád, že takové recepty jsou. Především pro nás kuchaře laiky :) Díky moc:yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    Jana Remkova:padesát nepadesát,vyzkoušeno na kuřecích křídlech a boule za ušima o velikosti balónků na 1.máje :-))prostě paráda....

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    ella1:;-), koření, to je síla, že? Jeden balíček dobrého koření 50 kč. Pak si ho šetříme, abychom zjistili, že ho vyhodíme, protože je plné molů:-((. Ale co se dá dělat, právě dobré koření dělá dobré jídlo;-)

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    koření konečně sehnáno,tak se bude péct....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Elizo, kouřovou sůl koupíš třeba tady http://www.rojikovokoreni.cz/koreni/kourova-sul-je... - kdysi jsme ji měli doma, ale nijak zvlášť nás nepřesvědčila. Zato koření Adamova žebra je výborné, máme moc rádi a kupujeme často:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tahle kořenící směs se opravdu povedla, také ji používám.:yes:
    Teď ještě sehnat tu sůl...;-), vůbec ji neznám...bohužel
    +:yes:

    Odpovědět

  • mysulka: to určitě jo;-), zbyla jen kupa kostí ohlodaných, jak od mravenců:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes:to vypadá jedle:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: žebra recept žebra hovězí žebro s kostí recept hovezi zebra s kosti recepty recept zebra recept na žebra jak grilovat žebra zebra recepty jak péct žebra recepty žebra počet žeber koreni na zebra hovězí žebro bez kosti recept adamova žebírka recepty na zebra pečená žebra recept jak upect zebra žebro žebra počet hovězí žebro s kostí