Vepřová polévka

jambajs Kuchařka: jambajs

4 porce Pro začátečníky 4 názory

Suroviny

750 g vepřová žebra
2 mrkve
1 petržel
malá čtvrtka celeru
1 cibule
kousek pórku
předvařené kroupy (dávám vařit 3 hrstky)
sůl
mletý pepř
nové koření
libeček
česnek
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebra omyjeme, dáme do hrnce s vodou, přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, pórek, česnek a celou cibuli, osolíme, opepříme, dáme 2 kuličky nového koření a vaříme asi 1 hodinu.

  2. Žebra vyjmeme, necháme vychladit a obereme. Do vývaru dáme nakrájený libeček, předvařené kroupy, obrané maso, krátce povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová polévka

  • stafol stafol(neregistrovaný)

    Ano je to málo já vařím žebra minimálně 2,5 hod a to jsou špice , které se dobře obírají. Křížové ty moc ne, ale také dávám zeleninu až ke konci- používám teď v zimě zmraženou .Na začátku vaření přidám jen bobek, a nové koření bez soli

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    nofrona: Neni hodina vareni malo?? Jsem slysel ze se nekteri kuchari vari idealne az 6 h.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také vařívám,jen zeleninu přidávám 15minut před koncem vaření,aby nebyla rozvařená:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jako od babičky:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová polévka vepřová polévka recept polévka z vepřových žeber polévka vepřová vepřová žebra polévka veprova polivka vepřová polévka s kroupami vepřovápolévka recept na vepřovou polévku polévka z vepřového žebra vepřové polevka vepřová polévky polévka z veprového polevka s veprovych zeber vepřova.polevla vývar z vepřových žeber recepty vepřova polevka vepřová polévka s kroupy recept veprova polevka předvařené kroupy