Vánoční roládka
Recept ještě nebyl hodnocenRádi si pochutnáváte na vláčném a měkkém cukroví, které je lahodné a ještě navíc snadno a rychle připravené? Že to nejde dohromady? Věřte, že ano. V tomhle receptu se o…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rádi si pochutnáváte na vláčném a měkkém cukroví, které je lahodné a ještě navíc snadno a rychle připravené? Že to nejde dohromady? Věřte, že ano. V tomhle receptu se o…
Jemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví a jisté je, že bude…
Plněné kakaovo-ořechové cukroví s rumovým krémem je přesně pro vás! Výroba vyžaduje trochu cukrářské zručnosti a trpělivosti (a budete potřebovat i formičky), výsledek…
Tyčinky, potřené rybízovou marmeládou, s mletými oříšky, voní po skořici a hřebíčku. Překvapí vás svojí lahodnou chutí a získají tak své pravidelné místo mezi cukrovím,…
Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na…
Pokud už jste z vánočního mlsání přeslazení, jistě oceníte toto drobné slané pohoštění, které se skvěle hodí k vínu i pivu. Těsto ochutíme sýrem a vlašskými ořechy,…
Těsto je univerzální, chuťově neutrální, není v něm cukr a tak se může plnit sladkými i slanými náplněmi. Těsto nenecháváme zbytečně v teple, je dobré ho vkládat do…
Vánočka ozdobí každý vánoční stůl, můžete ji ale připravit i během roku a zpříjemnit si tak nedělní snídani. Z kynutého těsta vytvoříte prameny, ze kterých upletete…
Boží milosti, známé též pod názvem fánky, spoustě z nás připomenou dětství. Tradiční sladké smažené cukroví se připravuje buď v období masopustu, nebo jako odměna…
Jedná se o obyčejné linecké těsto, které zaujme svým neobvyklým vzhledem na první pohled. Aby kontrast barev vynikl, je potřeba trochu pečlivosti a hlavně hlídat dobu…
Ořechy přilepené na povrch lineckého těsta se pečením trochu opraží a zvýrazní svou chuť. Společně s libovolným krémem, který cukroví zvláční, vytvoří neodolatelnou…
Pokud už se vám začne sladké zajídat, vyzkoušejte toto krásné a lahodné nivové pečivo. Je docela rychlé a hlavně nenáročné na suroviny, výsledek je přitom nad očekávání.…
Ořechy přilepené na povrch lineckého těsta se pečením trochu opraží a zvýrazní svou chuť. Společně s libovolným krémem, který cukroví zvláční, vytvoří neodolatelnou…
Lahodný koláč z lineckého těsta si připravíte podle našeho receptu. Chuť už tak výbornému křehkému těstu dodá jakákoliv citrusová zavařenina a našlehaný zapečený sníh z…
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Drobné košíčky z křehkého lineckého těsta pečené ve formičkách můžeme připravit dostatečně dopředu. Podle chuti je pak můžeme plnit krémem oblíbené příchutě. V tomto…
Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…
Receptů s medvědím česnekem není nikdy dost! Ale když skončí jeho sezona, můžete ho nahradit například špenátovými listy a pokud chcete, tak trochou prolisovaného…
Žádné přátelské posezení, nebo večerní sledování filmu, se neobejde bez dobrého slaného pohoštění. Pokud máte v zásobě pesto z medvědího česneku, neváhejte a použijte ho…
Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá…
Pařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Jejich základ tvoří křehké bílkové těsto s namletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
V 250 ml vlažného oslazeného mléka necháme vzejít kvasnice, ve zbytku teplého mléka necháme povolit tuk.Do zadělávací mísy dáme všechny ingredience na kynuté těsto …
Přidáno před 38 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Pivní trendy roku 2023: V Česku roste obliba nealkoholických zlatavých moků a bodují i ovocné varianty a speciály
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Cuketové sliders aneb Mini burgery: Šťavnaté mleté hovězí s rozpečeným sýrem mezi plátky grilované cukety báječně dochutí i slanina