Co jedl dávný Bivoj? Kance asi jen občas, běžnější byli ptáci, ale také ryby, obilné kaše i dnes zapomenutá vikev
Vynikající zeleninová polévka minestrone podle Pavla Drdela: Použijte klidně starší zeleninu, radí šéfkuchař
Hrachová polévka s párkem podle ČSN: Její chuť vylepšuje mletá paprika a příjemně voní po majoránce a česneku
Pan de muerto: Mexické kynuté bochánky voní anýzem a pomerančovými květy a jsou nadýchané jako obláček
Dušičkové kosti: Staročeské cukroví nadchne svou křehkostí a nadýchaností, stejně jako boží milosti se smaží a obaluje v cukru
Co upéct na Dušičky? Vynikající kynuté „dušičky“ a kosti sypané mákem báječně chutnají s medem nebo marmeládou
K Dušičkám patří sladké nadýchané „dušičky“ nebo křehké probuzené duše: Dokonale jemné pečivo báječně chutná s povidly
Jak můžeme využít citrusy v kuchyni? Vylepší chuť omáček i polévek a hodí se také na smažené pokrmy nebo do rizota