Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 692 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,76 g |
Tuky | 0,41 g |
Vláknina | 8,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme větší hrnec, na dně ho zalijeme olejem a přidáme na kousky nakrájenou cibuli.
Krok 2: K cibuli přidáme menší kousky brambor (opravdu menší, aby byly rychleji měkké), nadrobno nakrájený česnek a nakonec i najemno nastrouhanou mrkev. Nezapomeneme míchat, abychom zeleninu nepřipálili. V této fázi je možné přidat i trochu mouky na zahuštění, ale není to nutné, hustotu špenátu zajistí i rozvařené brambory.
Krok 3: Jakmile zelenina získá pěknou barvu, podlijeme ji vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou. Poté přidáme špenát – může to být protlak z čerstvých listů anebo balený mražený špenát (přímo z mrazáku). Posolíme, popepříme, podlijeme vodou a/nebo mlékem a vaříme, dokud vše nezačne vřít.
Krok 4: Pokud jsou brambory měkké, špenát stačí povařit jen krátce. Až stáhneme oheň, přidáme další dávku česneku na provonění (množství závisí na chuti každého).
Krok 5: Úplně nakonec můžeme přidat ještě trochu smetany pro zjemnění.
Zveřejněno 25. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Moje poznámka
Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn0Y
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 8 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 17 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
dušený mražený špenát,
dušený špenát,
dušený špenát bez mouky,
dušený špenát recept,
špenát recept,
dusene spenatove listy se smetanou,
dušený špenát top recepty,
špenát z mraženych spenatovych listů,
špenát top recepty,
recept na duseny špenát,
špenát protlak nebo list,
dušený špenát z z čerstvého zelí,
recept spenat jinak,
spenatove listy duseme,
základ pod dušený spenat,
duseny spenat s hraskem,
jak pripravit duseny špenátem,
jak zjemnit špenát,
mražený spenát dušený,
dušený špenát se smetanou mrazeny
Suroviny:
špenátové listy,
česnek,
mrkev,
brambory,
olej,
pepř,
voda
Komentáře (2)