Dušičky a kosti
Počátkem listopadu snad každý z nás vzpomíná na své milé, kteří tu již s námi nejsou. Naše prababičky kdysi dávno pekly v tyto slavnostní dny kynuté pečivo s názvem dušičky nebo kosti. Vyzkoušejte se s naším receptem vrátit k této hezké tradici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,98 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 426,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Moje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Tématické fráze:
dušičkové pečivo recept,
dušičkové pečivo,
recept 61856 dusicky kosti,
kapři dusicka,
recept na dusickove pečivo,
pečivo svatých kostí
Suroviny:
voda,
vejce,
cukr,
sádlo,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
vejce,
mák
Komentáře (17)
Jinak je to těsto velmi dobré a peču z něj dodneška, zvlášť, když vnoučata mají ráda máslo a džem, jak jste sama psala. Vřele kuchařkám doporučuji. A nepoužívat jiný tuk. Se sádlem je to křehounké a kypré.