Dušičky a kosti
Počátkem listopadu snad každý z nás vzpomíná na své milé, kteří tu již s námi nejsou. Naše prababičky kdysi dávno pekly v tyto slavnostní dny kynuté pečivo s názvem dušičky nebo kosti. Vyzkoušejte se s naším receptem vrátit k této hezké tradici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,98 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 426,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Moje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 14 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp
Tereziena před 1 hodinou
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 1 hodinou
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 7 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 10 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 10 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 10 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 10 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 11 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 11 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 12 hodinami
Tématické fráze:
dušičkové pečivo recept,
dušičkové pečivo,
recept 61856 dusicky kosti,
kapři dusicka,
recept na dusickove pečivo,
pečivo svatých kostí
Suroviny:
voda,
vejce,
cukr,
sádlo,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
vejce,
mák
Komentáře (17)
Jinak je to těsto velmi dobré a peču z něj dodneška, zvlášť, když vnoučata mají ráda máslo a džem, jak jste sama psala. Vřele kuchařkám doporučuji. A nepoužívat jiný tuk. Se sádlem je to křehounké a kypré.