Bramborové šulánky s mákem: Na vydatné sladké jídlo bohatě sypané mákem a přelité rozpuštěným máslem stačí jen tři suroviny
Kam na samosběr borůvek: Na Moravě si kilogram natrháte již za 135 Kč, u Budějovic dáte za kilo 200 Kč
Základní pravidla pro zálivku okurek: Kdy začít zalévat intenzivně, jak vodu správně dávkovat a jak poznat, že rostlina trpí
Hitem letošního léta je tibi limonáda: Fermentovaný nápoj plný bublinek a života si zamilujete, třeba ve verzi s citrusy
7 foto Hodnocení 20× Domácí kvašáky: Skvělé pochoutky snadno docílíte, pokud předejdete zásadní chybě
9 foto Hodnocení 84× Jak dlouho nechat zelí kvasit? Ke skvělé chuti je potřeba dopřát mu dostatek času
14 foto Radim rád experimentuje, tak doma vyrobil zálivku na salát: Nyní jeho firma FerMato vyrábí 70 tisíc lahviček ročně
7 foto Hodnocení 1× Chyby při zpracování zeleniny: Stačí jim předejít a zajistit si tak kvalitní zásoby
Jak správně naložit zelí? Poradíme, čím zajistíte perfektní chuť i příjemnou křupavost, aby byl výsledek dokonalý
5 foto Hodnocení 33× Jak fermentovat zeleninu? Tu bychom měli konzumovat pravidelně, posiluje naše zdraví
5 foto Hodnocení 21× Časté chyby při kvašení zeleniny: Poradíme vám, na co dbát a čemu se vyhnout
7 foto Hodnocení 37× Časté chyby při výrobě kvašáků: Vyvarujte se jich a podpořte tak zdravé kvašení
14 foto Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Jak na výbornou domácí bezovou limonádu: „Šampáňo“ z květů vyrobíme snadno a za pár korun, s citronem skvěle osvěží
20 foto Sůl a řepa: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné restauraci? Fermentované brambory a mrkvový kečup nejsou pro každého
Delikatesa mezi chleby: Borodinský chléb z žitné mouky voní po koriandru, má lehce karamelovou chuť a křupavou kůrku
Kanadské borůvky a jak se o ně na jaře postarat: Oblíbené plody českých zahrádek je potřeba správně prořezat
Královské chutě: Britský král Karel III. jí skromně, rád sbírá houby a chutná mu úplně obyčejné rizoto s hříbky