Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obi pajšl

Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho chrupavek, dochuťte podle svého. Pak už jen sklízejte pochvaly!

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 12. 2009 09:31

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 953 kJ / 1 423 kcal
Bílkoviny186,26 g
Tuky60,37 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,40 g
Sacharidy32,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Když zbude (druhý den), rozleží se a je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.Suchá zápražka je podmínkou a dává pajšlu nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru lze udělat polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dorabety

8. 5. 2018 20:54

Dělám ho téměř stejně, jen koření dávám rovnou vyvařit k masu. Je výborný. Pajšl jsou především , nebo jak to napsat, prostě pajšl jsou plíce. Vařit pajšl bez plic, to je jako vařit houbovku bez hub, i takové recepty, se tu najdou. A ještě kořenovou zeleninu?
Já pajšl podávám s bramborovým knedlíkem, popř. s bramborama

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 12. 2010 22:04

Vašíku:-))včera večer jsem vařila podle tvého receptu na dnešní oběd,aby"pajšlík"hezky zaležel;-)Ale dala jsem jen plíčka a jazyk:-)Tahle tvá verze nám také chutnala:-p+12 bodík a fotku posílám:yes::yes:

Nadja Nadja

23. 2. 2010 12:00

:yes: Dělala jsem pajšl také z jehněčího a myslím, že byl ještě lepší než vepřový. Mám trochu odlišný recept. Používám jen pajšl se srdíčkem a vařím i s kořením (bobkový list, celý pepř, nové koření a hřebíček). Vařené krájím na tenké nudličky. Přidávám trochu zakysanky, nebo jen mléka.
U nás ho mimo mne nikdo nechce, a tak ho dělám málokdy. Teď, když o něm čtu, jsem na něj dostala obrovskou chuť; budu muset nakoupit...
Václave, posílám bodíka a až ho budeš vařit, tak zabal a pošli aspoň trochu vůně.
Colombo - tam ho měli nejlepší :-! :-p:-D
teď o něj v hospodě ani nezavadíš.

Gabina

17. 12. 2009 10:55

Popelko, jen necháš na sucho opražit mouku do růžova. Nepřidává se žádný tuk jako u klasické jíšky ;-)

popelka

15. 12. 2009 14:23

super! chystám se jej vařit, ale jak se dělá ta zmiňovaná zápražka na sucho??? děkuji.

Jenda1 Jenda1

14. 12. 2009 20:55

Vašku díky za připomenutí;-), už jsem dlouho nevařil:-p, budu muset rychle napravit. :-!:-)):yes::yes::yes: +7

Colombo65 Colombo65

13. 12. 2009 20:51

Tak to vůbec neznám, ale děkuji Václave za vysvětlenou. Člověk se učí fakt celej život.:-*

džango

13. 12. 2009 17:01

A já jsem jsem si myslel, že jste koupil pajšl v OBI - tak proto ten název :-D:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

13. 12. 2009 16:34

OBI jsem chtěl vyjádřit jako prostá omáčka bez smetany. U chudších lidí na vesnici moc peněz dříve nazůstalo. Smetana se buď prodala jen tak a nebo utloukla na máslo a to pak prpdalo. A i suchá ¨zápraška byla úsporná. Oni ti neméně zámožní ho dělali i z hovězího. Tenkrát bylo po konině nejlevnější.Václav

Colombo65 Colombo65

13. 12. 2009 16:11

Taky se na to chystám, vzpomínám velmi matně, že to bývala dobrota a největší poptávka byla ve vývařovnách tzv. na stojáka.Mohu se dotázat co znamená v názvu OBI ?:yes::yes::yes:

Iljusa Iljusa

13. 12. 2009 15:15

Václave - pajšl (pličky) - miluji, naštěstí se u nás dají docela dobře i sehnat ;-):yes: Místo kusu masa kupuji ještě jedno vepř. srdéčko navíc :-p

pipre pipre

13. 12. 2009 14:53

Vašku, super recept:yes: Jo, pajšl miluji a tvoji variantu určitě udělám také:yes:+4.

drahulin drahulin

13. 12. 2009 14:53

Václave,toto jídlo miluje můj otec.Pamatuji si, že když ho mamka uvařila chodil na něj i v noci.:-D

thomassinno thomassinno

13. 12. 2009 14:12

Waw ... další super receptík ... pajšl jsem měl naposledy doma jako dítě .. táta ho vařil moc rád a my se po něm mohli utlouct ...bodík je jistý Václave:-K:yes:

Bibinka Bibinka

13. 12. 2009 13:11

Vašíku, můj taťulda by ti utrhl ruce-pajšl miluje moc a připomněl jsi mi, že už jsme ho dlouho neměli-přijde na řadu brzy:-!Dávám ti boda:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pajšl pajslova omacka jehněčí pajšl jak se děla pajšl pajšl recept co je pajšl recept pajšl hovězí pajšl recepty pajsl recept na pajšl co je to pajšl domácí pajšl pajšl omáčka jak uvařit pajšl omáčka pajšl omáčka z pajšlu jak se vari pajsl zápraška vepřovy pajšl pajšlová máčka

Suroviny: plíce vepřové, srdce vepřové, jazyk vepřový, játra vepřová, maso vepřové, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, ořech muškátový, sůl, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Obi pajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNpY