16 receptů na přípravu ačokči, jedinečné zeleniny: Od polévek po báječné čatní
Ačokča (paprikookurka, korila) je popínavá liána, původem z Jižní Ameriky. Má tvar malých zelených papriček, které se dají konzumovat ještě nezralé, ale také až do pozdní zralosti. Chutí ačokča připomíná okurku a hrášek.
Ačokča je rostlina, která pro svůj růst potřebuje oporu, slunce a vláhu. Za minimální péči se nám odmění záplavou plodů, které můžeme konzumovat od rané až po pozdní zralost. Její využití je naprosto univerzální - jde o chutnou a šťavnatou zeleninu bez příliš výrazného aroma - proto je vhodná do mnoha pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Sterilované lečo s ačokčou
- Plněná ačokča s rajčatovou omáčkou
- Bobový hrnec s ačokčou ( s paprikou )
- Nakladaná ačokča s cibulkami
- Ačokča na slanině s vejcem
- Těstoviny s dušenou cuketou a ačokčou
- Květákový salát s ačokčou
- Ačokča plněná sýrovou směsí
- Naložená ačokča Dagmar
- Tofu na ačokči
- Rizoto s ačokčou
- Čočka s rajčaty a ačokčou/paprikou
- Lečo s ačokčou
- Jáhly s ačokčou
- Polévka z červené řepy s ačokčou
- Ačokča s liškami
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře